Engelse ploeg zwicht niet voor boegeroep bij statement tegen racisme

De spelers van de Engelse nationale ploeg zullen ook tijdens het EK blijven knielen om een statement te maken tegen racisme. Dat heeft bondscoach Gareth Southgate zaterdag gezegd tijdens een persconferentie.

Engelse ploeg zwicht niet voor boegeroep bij statement tegen racisme
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 0
Roemenië
Roemenië

Woensdag klonk er in het Riverside Stadium nog boegeroep toen de Engelse internationals het bekende gebaar maakten voorafgaand aan de oefeninterland tegen Oostenrijk (1-0). Als gevolg van die ophef hebben de staf en de selectie vrijdag met elkaar gesproken over de kwestie. De uitkomst is dat de spelers het erover eens zijn dat ze voorafgaand aan wedstrijden zullen blijven knielen.

'We zijn allemaal heel teleurgesteld dat dit is gebeurd', sprak Southgate een dag voordat Roemenië in Middlesbrough de tweede oefenpartner is richting het EK. 'De mensen die besloten boe te roepen, zouden zichzelf eens moeten verplaatsen in die jonge spelers en hoe dat voor hen voelt. Als dat hun kinderen zouden zijn geweest, hoe zouden ze het vinden dat die in zo'n situatie komen?'

De spelers van Engeland zijn dus in ieder geval niet van plan te zwichten voor de geluiden dat ze zouden moeten stoppen met het maken van het statement. 'We zijn vastberadener dan ooit om ook tijdens het toernooi te blijven knielen', vertelde Southgate. 'We accepteren dat het misschien negatieve reacties oproept, maar dat negeren we. De spelers zijn het zat om erover te moeten praten, we willen door.'

Henderson & Maguire
De focus moet immers op het EK, dat voor Engeland over acht dagen begint met een wedstrijd tegen Kroatië. Southgate liet zaterdag weten dat het oefenduel met Roemenië nog te vroeg komt voor de van blessures herstellende Jordan Henderson en Harry Maguire, maar heeft goede hoop dat de aanvoerders van Liverpool en Manchester United wel in actie kunnen komen tijdens de eindronde. 

EK-programma Engeland


Zo 13 jun. 2021

Vr 18 jun. 2021

Di 22 jun. 2021

Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap