Klap voor Alexander-Arnold: volgende Liverpool-ster mist EK

Reacties

Trent Alexander-Arnold zal niet voor Engeland uitkomen op het EK. De rechtsback liep in de oefeninterland tegen Oostenrijk een dijbeenblessure op en heeft zes weken nodig om daarvan te herstellen.

Klap voor Alexander-Arnold: volgende Liverpool-ster mist EK
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 0
Oostenrijk
Oostenrijk

Bondscoach Gareth Southgate vreesde na de wedstrijd, die in een 1-0 overwinning eindigde voor de Engelsen, al het ergste. 'We moeten nog kijken, maar het ziet er niet goed uit als hij zo van het veld moet.' Nog geen 24 uur later is het dus al duidelijk dat Alexander-Arnold niet meekan naar het EK.

Het zijn bewogen maanden geweest voor Alexander-Arnold. Half maart werd hij plotseling niet opgeroepen door Southgate, mede omdat hij een behoorlijk moeizaam seizoen beleefde met Liverpool. Dat was een wake-upcall voor de rechtsback, die uiteindelijk toch werd opgeroepen voor het EK. Nu gaat er dus alsnog een streep doorheen.

Alexander-Arnold is de derde Liverpool-speler die door blessureleed niet mee kan doen op het Europese eindtoernooi. Eerder kregen Joe Gomez en Virgil van Dijk al slecht nieuws te verwerken. Bondscoach Southgate mag nog een vervanger oproepen voor Alexander-Arnold. In de selectie van The Three Lions zitten nog drie rechtsbacks: Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Atlético Madrid) en Reece James (Chelsea).

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
2-0
+2
7
2
Kroatië
3
1
1
1
4-3
+1
4
3
Tsjechië
3
1
1
1
3-2
+1
4
4
Schotland
3
0
1
2
1-5
-4
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.