Maguire nog altijd twijfelachtig voor Europa League-finale met 'beste club ter wereld'

Reacties

Het is nog altijd niet duidelijk of Harry Maguire woensdagavond mee kan doen bij Manchester United in de Europa League-finale tegen Villarreal.

Maguire nog altijd twijfelachtig voor Europa League-finale met 'beste club ter wereld'
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
ns
1 - 1
Manchester United
Manchester United

'Harry is hier. Hij is met ons meegereisd. We hebben nog een trainingsessie voor de boeg en dan zullen we zien hoe hij eraan toe is. We hopen dat hij beschikbaar is, maar het is vooral zaak dat de spelers die fit zijn de focus pakken en klaar zijn om morgen te spelen', zo verklapte Luke Shaw, die op de persconferentie naast coach Ole Gunnar Solskjaer plaatsnam.

Maguire raakte twee weken geleden geblesseerd in de uitwedstrijd tegen Aston Villa. Hij liep schade op aan de enkelbanden, maar Solskjaer verwachtte een niet al te zware blessure. De Noorse manager van Manchester United verwachtte dat zijn verdediger gewoon op tijd fit zou zijn voor de Europa League-finale. De tijd begint echter alsnog te dringen. Maguire deed namelijk niet mee tijdens de laatste training voor de finale. 

Solskjaer zou de winst van de Europa League een beloning vinden voor het werk dat hij de afgelopen jaren verricht heeft: 'Hopelijk is dit de start van nóg meer. Dit is de beste club ter wereld en dat is aan de ene kant leuk, maar het geeft ook veel druk met zich mee. Daar hebben de spelers mee leren leven en ze zouden hier nooit getekend hebben als ze geen topspelers waren. Een finale zoals deze zijn mooie dingen. Ik heb iets zien groeien binnen de groep en het is nu zaak om te gaan genieten van een wedstrijd zoals deze.'

Ferguson
Manchester United krijgt in het Poolse Gdansk de steun van Sir Alex Ferguson, die met de ploeg is meegereisd: 'Als hij bij ons is in het restaurant kunnen spelers alles aan hem vragen. Sommige spelers en leden van de technische staf hebben zijn documentaire gezien. Ik heb alleen maar moeten denken aan wat deze man allemaal voor de club gedaan heeft. Ik weet zeker dat Luke er hetzelfde over denkt. Hij is een speciale man en een echte voetbalencyclopedie. Al was er gisteren wel een speler die eerder het antwoord op een quizvraag had dan hij. Ik weet zeker dat hij dat vervelend vond', grapte Solskjaer.

Shaw: 'Ik had niet verwacht dat hij met ons zou praten. Maar we moeten onszelf inspireren en hoewel hij een legende is, hebben we geen andere mensen nodig om ons te inspireren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.