Ferdinand spreekt 'stomme mensen' toe: 'Helft weet niet waarvoor ze joelen'

Reacties

Rio Ferdinand heeft opgeroepen tot meer educatie omtrent racisme in Engeland. Aanleiding daarvoor is het boegeroep van fans bij de oefenwedstrijd tussen Engeland en Roemenië na het knielen van de spelers.

Ferdinand spreekt 'stomme mensen' toe: 'Helft weet niet waarvoor ze joelen'
© Pro Shots

Middels een emotionele brief riep bondscoach Gareth Southgate al op tot eenheid in Engeland en Ferdinand roept op tot educatie voor de mensen die de spelers uitjoelden. 'Deze mensen zijn onderdeel van het probleem en deze mensen moeten les krijgen. Ik denk dat de helft niet weet waar ze de spelers voor uitjoelen', aldus Ferdinand.

Onvrede over de politiek in Engeland zou de aanleiding zijn voor de onvrede van bepaalde Engelsen. Ferdinand vindt dat onzin: 'Als ze naar Southgate en de spelers hadden geluisterd tijdens de persconferenties hadden ze geweten dat knielen niet om politiek draait. Veel mensen, stomme mensen wat mij betreft, nemen de politiek als excuus om spelers uit te joelen.'

Ferdinand doet dan ook een oproep: 'Luister. Laat jezelf informeren. Dan zou je de spelers ook niet uitjoelen', aldus de voormalig verdediger van Manchester United én Engeland, dat zondag om 15.00 uur de eerste EK-wedstrijd speelt. In Groep D is dan Kroatië de eerste tegenstander. Daarna volgens nog duels met Schotland en Tsjechië.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
2-0
+2
7
2
Kroatië
3
1
1
1
4-3
+1
4
3
Tsjechië
3
1
1
1
3-2
+1
4
4
Schotland
3
0
1
2
1-5
-4
1
* Actueel tot en met 29 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.