UEFA maakt Team van het Toernooi bekend: Italië dominant met vijf spelers

Reacties

De UEFA heeft dinsdagochtend het EURO 2020 Team of the Tournament bekendgemaakt. Europees kampioen Italië is met vijf spelers hofleverancier.

UEFA maakt Team van het Toernooi bekend: Italië dominant met vijf spelers
© Pro Shots

Behalve doelman Gianluigi Donnarumma, die na zijn heldenrol in de finale werd verkozen tot Speler van het Toernooi en logischerwijs niet kan ontbreken, koos de technische commissie ook voor centrumverdediger Leonardo Bonucci, linksback Leonardo Spinazzola (die de finale miste), spelmaker Jorginho en vleugelaanvaller Federico Chiesa.

Finalist Engeland is met drie spelers eveneens goed vertegenwoordigd. Achterin hebben Harry Maguire en rechtsback Kyke Walker een plek gekregen, voorin staat Raheem Sterling op de linkerflank naast Romelu Lukaku, die België vertegenwoordigt. Spanje-sensatie Pedri en de Deense sterkhouder Pierre-Emile Højbjerg completeren het elftal.

Opvallende afwezigen zijn Cristiano Ronaldo en Patrik Schick, die met vijf goals voor respectievelijk Portugal en Tsjechië topscorer op het EK werden en Lukaku (vier goals) dus voorbleven in dat opzicht. Luke Shaw was als linksback goed voor een goal en drie assists namens Engeland, maar moet voorrang verlenen aan de Italiaanse uitblinker Spinazzola.

Elftal van het EK: Donnarumma (Ita); Walker (Eng), Bonucci (Ita), Maguire (Eng), Spinazzola (Ita); Højbjerg (Den), Jorginho (Ita), Pedri (Spa); Chiesa (Ita), Lukaku (Bel), Sterling (Eng). 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.