UEFA laat Ajax vrijuit gaan na rellen in Athene

De UEFA heeft de aanklachten tegen Ajax naar aanleiding van de gebeurtenissen rond het veelbesproken uitduel met AEK Athene in de Champions League laten vallen. De Griekse club is daarentegen zwaar bestraft.

UEFA laat Ajax vrijuit gaan na rellen in Athene

Ajax moest zich verantwoorden voor het gooien van voorwerpen en het afsteken van vuurwerk door fans, maar een sanctie blijft uit.

De Amsterdammers wonnen eind november met 0-2 en stelden een ticket voor de achtste finale van de Champions League veilig. Kort voor de wedstrijd werd het uitvak bestookt met vuurwerk en zelfs molotovcocktails. Kort daarna voerde de oproerpolitie charges uit in het vak met Ajax-fans

AEK Athene kreeg in november liefst zeven aanklachten aan de broek, waaronder supportersoproer, het gooien van voorwerpen door fans en, in algemene zin, een gebrek aan organisatie.

De Griekse club moet nu ook daadwerkelijk boeten. In letterlijke zin (een geldstraf van 80.000 euro) en in sportief opzicht. AEK Athene dient zijn komende twee Europese thuisduels zonder publiek af te werken en wordt voor een seizoen van het Europese toneel verbannen als het in de komende twee jaar nog eens misgaat.

Bekijk hier al onze video's