Udinese wint dankzij Di Natale, nieuw succes Palermo

Udinese hield de aansluiting met de Italiaanse subtop dankzij Antonio Di Natale. Palermo zette een volgende stap op weg naar lijfsbehoud.

Udinese wint dankzij Di Natale, nieuw succes Palermo

Udinese – Chievo 3-1Antonio Di Natale (foto) heeft Udinese wederom een goede dienst bewezen. De 35-jarige spits legde tegen Chievo met twee treffers in de eerste helft de basis voor de 3-1 zege. Dankzij zijn productie is hij opgeklommen naar de tweede plaats op de topscorerslijst van de Serie A. Met zeventien treffers heeft Di Natale wel een aanzienlijke achterstand op beoogd Capocanoniere Edinson Cavani, die dit seizoen 22 keer trefzeker was voor Napoli. Sampdoria – Palermo 1-3Palermo gaf de eerste zege sinds november – vorige week werd AS Roma met 2-0 verslagen – een vervolg in Genua. Middenmoter Sampdoria ging met 3-1 ten onder tegen de ploeg van trainer Giuseppe Sannino. Steve Von Bergen, Josip Ilicic en Santiago García maakten het succes met doelpunten mogelijk.

Palermo kan de punten goed gebruiken om degradatie te voorkomen. De Sicilianen komen door de overwinning weer een stap dichter bij handhaving. De negentiende plaats wordt weliswaar niet verlaten, maar in de strijd om de veilige zeventiende plaats zijn Siena en Genoa qua punten achterhaald.

Overige uitslagen: Catania – Cagliari 0-0Siena - Parma 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen