Juve pas laat langs uitblinker Pelizzoli dankzij Vucinic

De 29ste landstitel is weer een stap dichterbij gekomen voor Juventus, dat in eigen huis een moeizame overwinning boekte op Pescara (2-1). Doelman Ivan Pelizzoli was daar de grote uitblinker.

Vier dagen na de mokerslag in de Allianz Arena, waar Juve kansloos met 2-0 onderuit ging tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League, pakte De Oude Dame in de Serie A de draad weer op. De club uit Turijn kreeg kans na kans, maar stuitte telkens op Pelizzoli. De doelman van Pescara groeide steeds meer in de wedstrijd en pakte werkelijk elke bal.

Daarbij kreeg Juve na ruim dertig minuten nog een teleurstelling te verwerken, aangezien Sebastian Giovinco met een ogenschijnlijk zware blessure van het veld moest. De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar dankzij Guiseppe Rizzo won de thuisclub alsnog. In de 72ste minuut veroorzaakte hij een strafschop en werd hij met rood van het veld gestuurd.

Vanaf elf meter lukte het Mirko Vucinic wél om Pelizzoli te verschalken en zes minuten later was de spits uit Montenegro opnieuw trefzeker, dit keer op aangeven van Kwadwo Asamoah. Met een schitterende uithaal redde invaller Emmanuel Cascione in de 83ste minuut nog wel de eer namens Pescara, maar de overwinning van Juventus kwam in de resterende speeltijd niet in gevaar.

Door de overwinning heeft Juventus nu 71 punten uit 31 wedstrijden, waardoor de voorsprong op nummer twee Napoli nu twaalf punten bedraagt met een duel meer gespeeld. Woensdag krijgt Juventus bezoek van Bayern en moet de Italiaanse koploper proberen de 2-0 uitnederlaag zien weg te poetsen. Pescara blijft laatste staan in de Serie A.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.