Twijfels over toekomst Messi: 'Hij staat met één voet buiten de deur'

Reacties

Het is niet uitgesloten dat de interne crisis bij Barcelona invloed heeft op de toekomstplannen van Lionel Messi. Technisch directeur Éric Abidal moet al op korte termijn vrezen voor zijn positie.

Twijfels over toekomst Messi: 'Hij staat met één voet buiten de deur'
© Pro Shots

De Franse oud-speler van de club haalde zich dinsdag de woede van Messi op de hals met enkele uitspraken over het vertrek van trainer Ernesto Valverde. De Argentijnse aanvoerder van Barça reageerde als door een wesp gestoken met een post op Instagram, waarin hij voor zijn doen zeldzaam uitgesproken is.

Het was voor de sportkranten in Spanje reden te spreken van een institutionele crisis en in een interne aardbeving. En die blijft waarschijnlijk niet zonder gevolgen. Inmiddels melden diverse media dat voorzitter Josep Maria Bartomeu met Abidal gaat praten over de kwestie. Het is niet uitgesloten dat de td moet opstappen.

Maar ook aan de toekomst van Messi wordt inmiddels getwijfeld. Hoewel de 32-jarige sterspeler nog een contract heeft tot medio 2021, kan hij dankzij een speciale clausule na elk seizoen besluiten om transfervrij te vertrekken. Naar verluidt geldt die afspraak wel alleen als het om een club buiten Europa gaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Echt bang zijn ze in Barcelona nooit geweest voor een vertrek van Messi, maar clubicoon Francisco Lobo Carrasco laat bij Chiringuito TV een ander geluid laten horen. 'In al die jaren is dit de eerste keer dat ik de indruk heb dat Messi met één voet buiten de deur staat. Dat heb ik nog nooit eerder hoeven zeggen', aldus de oud-speler.

Carrasco, tussen 1978 en 1989 in meer dan 350 wedstrijden actief voor de Catalaanse grootmacht, ziet dat Messi 'niet op zijn gemak is'. Volgens Spaanse kranten heerst er bij de Argentijn steeds meer onvrede over het beleid dat de club voert. Ook zou de sterspeler ervan balen dat de kritiek zich vaak op hem toespitst in moeilijke tijden.

Of de huidige crisis daadwerkelijk leidt tot een vertrek van de zesvoudig winnaar van de Gouden Bal, valt natuurlijk te bezien. Al heeft Messi, al zijn hele loopbaan actief voor Barça, wel openlijk de wens uitgesproken ooit nog eens in Argentinië te voetballen. In zijn geboorteland doorliep hij de jeugdopleiding bij Newell's Old Boys.

'Barcelona staat in de fik en Messi heeft de sleutels in handen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.