'Twijfels over rentree Neuer nemen toe: Bayern vreest doemscenario'

Reacties

De zoektocht van Bayern München naar een nieuwe keeper heeft een extra dimensie gekregen. Volgens Duitse media zijn er intern steeds meer twijfels over wanneer Manuel Neuer kan terugkeren onder de lat én in welke staat.

'Twijfels over rentree Neuer nemen toe: Bayern vreest doemscenario'
© Pro Shots

Neuer staat door een ski-ongeluk de rest van het seizoen aan de kant. Zelf mikt de 36-jarige doelman op een rentree in het nieuwe seizoen, maar volgens verschillende Duitse media neemt het herstel mogelijk langer in beslag. De beenbreuk die Neuer heeft opgelopen, is naar verluidt gecompliceerder dan aanvankelijk gedacht. Volgens Sport1 en Bild durft niemand binnen de club nog te rekenen op een snelle rentree van Neuer en zijn er zelfs twijfels of de aanvoerder ooit nog op zijn oude niveau kan terugkeren.

Het maakt de zoektocht naar een vervanger er niet makkelijker op. Volgens diezelfde media kijkt Bayern naar een keeper die Neuer ook op de langere termijn kan vervangen. Dat is de reden dat er met Yann Sommer wordt gesproken over een contract tot medio 2025. Vooralsnog laat Borussia Mönchengladbach de 34-jarige Zwitser echter niet gaan. Pas als de Bundesliga-club zelf een vervanger heeft gevonden, mag Sommer vertrekken. Jonas Omlin (Montpellier) is de beoogde kandidaat.

Naar buiten toe zal volgens Bild niemand van de clubleiding Bayern openlijk uitspreken dat er twijfels zijn of Neuer ooit nog op niveau terugkeert. 'Het is een heel gecompliceerde situatie', zei trainer Julian Nagelsman erover tijdens het trainingskamp in Qatar. 'Hopelijk keert Manu zo snel mogelijk weer terug en wordt hij weer gezond.' Verder staat de trainer er ontspannen in. Ook als er onverhoopt geen vervanger komt. Met Sven Ulreich (34) heeft Bayern er namelijk al een in huis. 'Ik vertrouw op hem.'

Dominik Livakovic werd tijdens het WK ook gelinkt aan Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. Neuer
Meer over M. Neuer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.