Bayern hoort 'nein' en moet doorschakelen in zoektocht naar vervanger Neuer

Reacties

Het lukt Bayern München maar niet om een tijdelijke vervanger van de geblesseerde Manuel Neuer te strikken. Der Rekordmeister kan een streep zetten door de naam van Yann Sommer.

Bayern hoort 'nein' en moet doorschakelen in zoektocht naar vervanger Neuer

Bayern zag in de 34-jarige Sommer een geschikt noodverband. De Zwitserse doelman is al jarenlang een vaste waarde bij Borussia Mönchengladbach en de Zwitserse nationale ploeg en beschikt over een brok ervaring. Die Fohlen weigeren echter mee te werken aan een vroegtijdig vertrek van Sommer, die na dit seizoen uit zijn contract loopt. 'We laten Yann niet gaan en hebben dat ook aan Bayern laten weten', zei sportief directeur Roland Virkus zaterdag in gesprek met Rheinische Post.

Volgens Fabrizio Romano verlegt Bayern de aandacht weer naar Monaco. De koploper van de Bundesliga heeft Alexander Nübel gestald aan de Côte d'Azur en hoopt de doelman terug te halen naar München, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Niet op de laatste plaats omdat Nübel weinig zin lijkt te hebben in een vervroegde terugkeer. De 26-jarige keeper weet dat een fitte Neuer volgend seizoen normaal gesproken de voorkeur krijgt en gaf aan geen zin te hebben in een rol op het tweede plan.

En Sommer? Die kan na dit seizoen transfervrij de deur uitlopen. Opvallend genoeg wordt Internazionale genoemd als mogelijke bestemming. Bij de Italiaanse topclub is Andre Onana de eerste doelman en de ervaren Samir Handanovic zijn vaste stand-in. Het is niet bekend wat de eventuele gevolgen zijn voor de voormalige sluitpost van Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Borussia Mönchengladbach
Meer over Borussia Mönchengladbach
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.