Tv-oorlog in Frankrijk: wie kunnen Wijnaldum, Stengs en Kluivert in actie zien?

Reacties

De Ligue 1 is komend seizoen mogelijk zelfs in Frankrijk niet volledig te volgen via televisie. De komst van Amazon zorgt voor onrust.

Tv-oorlog in Frankrijk: wie kunnen Wijnaldum, Stengs en Kluivert in actie zien?
© Pro Shots

Voor de Nederlandse voetbalkijker is de Ligue 1 al een paar jaar bijna niet meer te volgen. Voor Ziggo, ESPN en Eurosport waren de rechten te duur. Alleen voor fanatici die handig zijn met illegale livestreams bleef Memphis Depay in beeld.

Dit seizoen zullen ook de naar Frankrijk vertrokken Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain), Calvin Stengs en Justin Kluivert (beiden OGC Nice) onzichtbaar blijven voor het Nederlandse publiek. Sterker nog, het is maar de vraag of de Fransen zelf al hun competitiewedstrijden kunnen zien.

Er is al enige tijd een oorlog gaande over de uitzendrechten. Na een fiasco met het bedrijf Mediapro — dat 780 miljoen zou betalen, maar al na een paar maanden zijn verplichtingen niet nakwam — zette de Ligue 1 zijn tv-rechten opnieuw in de markt. Trots werd vorige maand gemeld dat Amazon met het pakket aan de haal ging, maar dat nieuws viel volledig verkeerd bij de trouwe partner Canal+. Dat heeft een sublicentie en betaalt voor twee duels per speelronde 330 miljoen euro.

Nu is gebleken dat de Fransen Amazon de hoofdschotel (acht wedstrijden per ronde) hebben verkocht voor 250 miljoen, dreigt Canal+ geen enkel duel uit te zenden. Het is nog de vraag hoe vaak Wijnaldum, Stengs en Kluivert komend seizoen op tv te zien zijn. Wordt vervolgd.

'Kluivert moet bij Nice een keer zijn belofte gaan inlossen'
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer OGC Nice
Meer over OGC Nice
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer G. Wijnaldum
Meer over G. Wijnaldum
Meer J. Kluivert
Meer over J. Kluivert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.