Turkse kranten woest over afgekeurde Besiktas-treffer

De Turkse kranten hebben het na de 2-0 nederlaag van Besiktas bij Ajax vooral over de afgekeurde treffer van Kenan Karaman in de tweede helft.

Ajax
Ajax
2 - 0
Beşiktaş
Beşiktaş

De aanvaller duwde Jurriën Timber onreglementair in de ogen van de arbitrage en zag zijn goal daardoor worden geannuleerd. 'Een schandalige fout van de scheidsrechter', zo oordeelt Fanatik over het moment vlak na rust. Ook Hürriyet heeft het over een 'verkeerd fluitsignaal' en is het volledig eens met de collega's van Fanatik: 'Een schandalige beslissing.'

Volgens Hürriyet werd een mogelijke comeback van Besiktas in de knop gebroken door het moment. 'Besiktas, dat halverwege met 2-0 achterstond, herstelde zich na rust en verscheen steeds vaker rond het strafschopgebied van de tegenstander. Toen de spelers van Besiktas de 2-1 vierden, wees arbiter Benoît Bastien erop dat hij had gefloten. De VAR kon daarom niet meer ingrijpen.'

De Turkse kranten wijzen logischerwijs op de overvolle ziekenboeg bij Besiktas. Wat dat betreft viel de 2-0 nederlaag misschien nog mee. 'Een schot op de paal en een afgekeurd doelpunt', zo somt Sabah de Turkse dreiging op. 'Er speelden drie linksbacks mee en liefst vier spelers uit de basisploeg waren in deze eeuw geboren.'

Sozcu legt de nadruk meer op de kracht van Ajax. 'Besiktas' tegenstander speelde superieur. Besiktas kon gewoon niet op tegen deze sterke tegenstander.'