Tuchel over PSG-flitsscheiding: 'Duurde twee minuten'

Reacties

Thomas Tuchel kijkt voor het eerst terug op zijn gedwongen vertrek bij PSG, waar de Duitse trainer kort voor Kerst tot zijn grote verrassing aan de kant werd geschoven.

Tuchel over PSG-flitsscheiding: 'Duurde twee minuten'
© Pro Shots

Ondanks een moeizame relatie met technisch directeur Leonardo zag Tuchel de jobstijding niet aankomen. Een eerste vermoeden over een scheiding drong eind december tot hem door.

'Op de 22ste voelde ik 's avonds bij een gesprek met de technisch directeur voor het eerst dat het kon gebeuren', zegt de huidige Chelsea-manager tegen Sky Deutschland. 'Een dag later had ik het idee dat mogelijk was, maar toch verwachtte ik het niet. We hadden met 4-0 gewonnen. En toen hadden we een gesprek, dat maar twee minuten duurde.'

De boodschap van Leonardo was duidelijk. 'Ik ben daarna opgestaan, heb hem gezegd dat hij het maar moest regelen en ben vertrokken. We hebben onze spullen gepakt en zijn direct naar huis gereden om Kerst te vieren.'

Daags na het kortstondige gesprek tussen Leonardo en Tuchel maakte PSG bekend dat het dienstverband met de Duitser inderdaad was beëindigd.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.