Tuchel over een gemaskerde Aubameyang als superheld: 'Breng hem niet op het idee'

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang kan dinsdagavond in de Champions League zijn debuut maken voor Chelsea. Manager Thomas Tuchel is nog voorzichtig met zijn aanvaller.

Tuchel over een gemaskerde Aubameyang als superheld: 'Breng hem niet op het idee'
© Pro Shots
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Aubameyang verhuisde op de laatste dag van het zomerse transfervenster van Barcelona naar Chelsea. Door een gewapende overval in zijn huis daags voor zijn overstap kwam de Gabonees met een gebroken kaak aan in Londen.

Het betekent ook dat Aubameyang voorlopig binnen de lijnen komt met een beschermend masker. De combinatie masker – Auba komt bekend voor, niet in de laatste plaats bij Tuchel. De Gabonees heeft namelijk in het verleden bij Borussia Dortmund met een Spiderman-masker zijn doelpunt gevierd. Tuchel zat toen als trainer van BVB op de eerste rij bij de bijzondere viering, die Aubameyang een boete van 50.000 euro opleverde.

Het eerste optreden voor Chelsea gebruiken voor een nieuw superhelden-optreden van Aubameyang? 'Alsjeblieft, brengt hem niet op het idee! Op nieuwe ideeën', reageerde Tuchel in de aanloop naar het duel met Dinamo Zagreb. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn eigen plannen heeft. Als hij scoort, kan hij het vieren. Maar dan moet hij wel eerst scoren.'

Aubameyang, die later in dienst van Arsenal andermaal een masker van stal haalde om een treffer te vieren, staat te trappelen van ongeduld om voor Chelsea binnen de lijnen te komen. 'Hij wil zich bewijzen. Daarom is hij hier. Hij is van harte welkom om dinsdag zijn punt te maken', aldus Tuchel. 'Of hij kan starten? Natuurlijk. Maar hij kan niet de negentig minuten vol maken. Het is aan ons om zijn minuten te managen. Hij heeft wel speeltijd nodig om ritme te krijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer P. Aubameyang
Meer over P. Aubameyang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.