Chelsea verlost Aubameyang van reserverol bij Barça, exit Alonso

Reacties

Het verblijf van Pierre-Emerick Aubameyang bij Barcelona blijft beperkt tot een half seizoen. De 33-jarige aanvaller maakte in de sloturen van de transferwindow de overstap naar Chelsea.

Chelsea verlost Aubameyang van reserverol bij Barça, exit Alonso
© Pro Shots

Zowel in Spanje als Engeland gonsde het al weken van de geruchten over een mogelijke terugkeer van Aubameyang in de Premier League. Chelsea zag in de Gabonese spits de aangewezen persoon om het vertrek van Romelu Lukaku (Internazionale) en Timo Werner (RB Leipzig) op te vangen. Omdat Barcelona hoog in de boom ging zitten, leek een transfer aanvankelijk een moeilijk verhaal te worden.

Dat probleem tackelde Chelsea door Marcos Alonso bij de onderhandelingen te betrekken. De Spaanse linkervleugelverdediger liet zijn contract verscheuren en lijkt de omgekeerde weg te bewandelen. Volgens de BBC maakt Chelsea twaalf miljoen euro over naar Barcelona, dat op zijn beurt Alonso transfervrij kan verwelkomen. De Londenaren kunnen voorlopig overigens nog geen beroep doen op Aubameyang. De aanwinst brak zondag zijn kaak bij een roofoverval in zijn woning en is naar verwachting nog drie weken uit de roulatie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Terug in Engeland
Voor Aubameyang, die in Camp Nou voorrang moest verlenen aan Robert Lewandowski, betekent zijn transfer naar Chelsea een snelle rentree in Engeland. De routinier droeg eerder 4,5 jaar het shirt van Arsenal. Daarvoor speelde Aubameyang voor onder meer Saint-Étienne en Borussia Dortmund. Chelsea heeft de aanvaller voor twee jaar vastgelegd.

'Ik heb hier nog wat unfinished business', zegt Aubameyang op de clubsite van Chelsea. Daarmee verwijst hij naar zijn roerige vertrek bij stadgenoot Arsenal. 'Het is goed om te terug te zijn, ik heb er zin in. Het is een eer om deel uit te maken van dit team en ik kan niet wachten om te beginnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.