Trotse Ten Hag: 'We hebben tegen Barça en Real gezien hoe goed Betis is'

Erik ten Hag keert erg tevreden terug naar Engeland nadat Manchester United zich probleemloos heeft geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. De manager was trots op hoe zijn ploeg het vuur wist te doven bij de Spaanse opponent.

Real Betis Sevilla
0 - 1
Manchester United

United had in eigen huis al met 4-1 gewonnen van Betis en was in Sevilla opnieuw te sterk voor de Spaanse subtopper (0-1). De waarde van de 5-1 overwinning over twee wedstrijden mag volgens Ten Hag niet onderschat worden. Betis is wel degelijk een sterke tegenstander, zo onderstreepte hij in Estadio Benito Villamarín tegenover BT Sport. 'Wij houden van uitdagingen. We hebben in wedstrijden tegen Barcelona en Real Madrid gezien hoe goed Betis is. Maar ja, we hebben ze twee keer verslagen, dus we hebben het goed gedaan', maakte Ten Hag de balans op.

De coach had zijn ploeg de opdracht meegegeven om de fut eruit te halen bij de tegenstander én het publiek. Geen onnodige opstootjes en geen snelle tegengoal, in de hoop niet in een heksenketel te belanden. 'Daar was ik erg blij mee. We moesten niet de boel in vuur en vlam zetten. In het begin was er lawaai na wat omschakelmomenten, maar daarna kwam er rust in ons spel. In de tweede helft waren we een stuk rustiger aan de bal. Na de eerste goal was het over, toen hadden ze geen geloof meer', blikte de Nederlander terug.

Ten Hag gaat met zijn selectie nu toewerken naar de FA Cup-wedstrijd tegen Fulham van komende zondag. Vrijdag krijgt hij bovendien te horen wie de tegenstander is in de kwartfinale van de Europa League. Feyenoord is een van de mogelijke opponenten. Ten Hag zei niets over mogelijke tegenstanders, maar stipte wel aan dat zijn team geen enkele schade had opgelopen in Sevilla. 'Geen schorsingen en geen blessures', stelde Ten Hag tevreden vast.