Albert Stuivenberg baalt van de wijze waarop Arsenal heeft verloren van koploper Manchester City. De Nederlander, die de honneurs waarnam voor de positief op corona geteste manager Mikel Arteta, meende niet alleen dat zijn ploeg had moeten winnen. Hij sprak ook van een gebrek aan consistentie bij de arbitrage.

Arsenal
Arsenal
1 - 2
Manchester City

In het eerste competitieduel van 2022 maakte Arsenal voor rust flink indruk, maar werd een 1-0 voorsprong na rust uit handen gegeven. Dat gebeurde na een VAR-ingreep en een goal in blessuretijd: 1-2.

Vooral de penalty van Manchester City zorgde voor gespreksstof. Op het veld was al zichtbaar dat alles en iedereen bij Arsenal vond dat Bernardo Silva een schwalbe maakte toen hij het duel met Granit Xhaka aanging. Arbiter Stuart Atwell liet in eerste instantie ook doorspelen, maar de VAR greep in. En daar haakte Stuivenberg na afloop op in. 'Ik denk dat het inderdaad een penalty is', gaf hij eerlijk toe bij de BBC. 'Maar ik zou graag consistentie zien. Waarom heeft de VAR onze penalty niet laten checken door de scheidsrechter? Dat vind ik zeer teleurstellend', zo verwees hij naar een moment uit de beginfase, waarbij City-doelman Ederson Martin Ødegaard onderuitgleed.

Stuivenberg kreeg bijval van zijn doelman Aaron Ramsdale. 'Ik snap niet waarom de scheidsrechter verteld wordt de ene wel te beoordelen bij het scherm en de andere niet. Die camera's zijn er voor een reden, gebruik ze dan ook. Die actie leek tijdens de actie niet op een penalty, maar op basis van slow motion-beelden wordt-ie wel gegeven. Er is een gebrek aan consistentie.'

Volgens Ramsdale was er nog een moment dat de wedstrijd helemaal overhoop gooide: de rode kaart voor verdediger Gabriel. 'Ik had helemaal niet gezien dat hij al een gele kaart had… We hebben het daarna, tegen misschien wel het beste team van de competitie, lang en knap volgehouden. Helaas hadden ze alsnog wat geluk bij die goal van Rodri.' Stuivenberg vond dat zijn verdediger slimmer had moeten zijn. 'Dat moeten we nog leren. Zeker met geel op zak moet je altijd je emoties onder controle houden.'

Ondanks de zege kon de Nederlander ook tevreden terugkijken. 'Natuurlijk zijn we gefrustreerd door de uitslag, maar als je zo speelt tegen een van de beste teams ter wereld… We hadden moeten winnen. Voor rust deden we het heel, heel erg goed. Hoeveel kansen heeft City gehad? De fans hebben genoten en wij hebben onze kansen ook zeker gehad, vooral die van Martinelli bij een 1-1 stand. Maar goed, uiteindelijk ben ik trots op ons optreden. Hier kunnen we mee verder. Dit is het niveau dat we altijd moeten halen.'