Denk mee met Atwell: penalty of niet bij Arsenal-Man City?

Reacties

In de Premier League heeft de VAR in de eerste wedstrijd van 2022 direct zijn stempel gedrukt. Maar was dat ook de juiste beslissing?

Denk mee met Atwell: penalty of niet bij Arsenal-Man City?
Arsenal
Arsenal
1 - 2
Manchester City
Manchester City

Na een kleine tien minuten in de tweede helft van het duel tussen Arsenal en Manchester City ging Bernardo Silva naar de grond. De Portugees had Granit Xhaka omspeeld en ging gewillig naar de grond. De Zwitserse international trok aan het shirt en liet zijn been staan.

Waar arbiter Stuart Atwell eerst liet doorspelen, riep de VAR hem even later wel naar het scherm. Op aanwijzing van de videoarbiter legde de scheidsrechter van dienst de bal alsnog op de stip. Riyad Mahrez benutte de strafschop en zette Manchester City zo op 1-1 in het Emirates Stadium.

Overigens ontstak Xhaka, die ook nog geel kreeg voor zijn overtreding, in woede toen hij de beelden van de actie op het grote scherm zag. Volgens de boosdoener was er sprake van een schwalbe.

Tot overmaat van ramp moest Arsenal kort na de gelijkmaker ook nog eens verder met tien man omdat Gabriel een tweede gele kaart kreeg voor een overtreding op Gabriel Jesus.

Stap in de rol van de arbitrage. Vinden jullie de strafschop terecht? Laat het weten via onze poll.

Was de penalty voor Manchester City terecht?
  • 38% Ja (356 stemmen)
  • 62% Nee (579 stemmen)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.