Trotse Gudde zwaait af bij Feyenoord, Volendam parkeert de bus

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Trotse Gudde zwaait af bij Feyenoord, Volendam parkeert de bus

'Ik ben enorm trots dat ik heb leiding mogen geven aan zo'n mooie organisatie.'
• Na tien jaar zwaaide Eric Gudde vrijdag af als algemeen directeur van Feyenoord. Tijdens zijn afscheid van het personeel werd hij onder andere getrakteerd op een fotomozaïek met een beeltenis van De Kuip. Ook had trainer Giovanni van Bronckhorst mooie woorden voor de geëmotioneerde Gudde. 'Ik sluit een tijdperk af dat ik koester. Wat overheerst is de prettige samenwerking met alle collega's en de mooie dingen die we met elkaar bereikt hebben', zei de man, die op 7 november bij de KNVB begint als directeur betaald voetbal. (Feyenoord-website)

FC Volendam kwam vrijdag met enige vertraging aan bij FC Dordrecht. De oorzaak was de spelersbus, die net wat hoger bleek te zijn dan het viaduct kon hebben. Tijdens de wedstrijd aan de Krommedijk werd er nog aan herinnerd. Na de 0-1 van Kevin Visser maakte de Noord-Hollandse club een knipoog naar het voorval. Op de terugweg kon het dak er niet vanaf na de 2-2 in Dordrecht. 

Ron de Groot is als trainer inmiddels al een kwart eeuw in dienst van NEC. De Nijmeegse club heeft het boegbeeld vrijdag in het zonnetje gezet. De Groot mocht bovendien zijn eigen tribune openen. 'Ron is een heel belangrijk persoon binnen onze mooie club. Hij heeft ons dat al in verschillende rollen meermaals bewezen. Clubiconen moeten we koesteren en we zijn dan ook hartstikke blij dat we dat op deze wijze kunnen doen', aldus directeur Remco Oversier. 'Ron is onderdeel van ons cultureel erfgoed.'

Benjamin Mendy onderging vrijdag een knieoperatie. Ondanks de verwachte revalidatie van zeven maanden is hij zijn humor niet kwijtgeraakt. De back van Manchester City waande zich op weg naar de operatiekamer even op het veld met Jesé Rodriquez van Stoke City aan zijn zijde. Althans, de dienstdoende verpleger had veel weg van Jesé… En dat was hij na de ingreep ook niet vergeten.

• Naar eigen zeggen had Antoine Griezmann in zijn jonge jaren maar al te graag gelezen over de jeugd van Zinedine Zidane en David Beckham. Voor de huidige jeugd heeft de Franse international nu in boekvorm zijn belevenissen laten optekenen. Nu kijken of hij ook met de kinderboeken gaat scoren.

• In navolging van Mats Hummels heeft Giorgio Chiellini zich geschaard achter het initiatief van Mata. Ook de Italiaanse verdediger gaat één procent van zijn salaris afstaan aan het goede doel. 'Ik hoop dat ik de jongere generatie profvoetballers kan aanmoedigen om na te denken over hun sociale verantwoordelijkheden. Als profvoetballers zijn wij bevoorrecht. Daarom moeten we hen die het minder hebben steunen. Profvoetballers kunnen de wereld niet veranderen, maar als we het allemaal samen doen kunnen we het verschil maken', schrijft Chielini in een brief aan Common Goal, het initiatief van Mata.

'Wayne Rooney moet het idee hebben dat hij nog steeds onder Louis van Gaal speelt.'
• De uitspraak van oud-international Martin Keown bij BT Sports na het 2-2 gelijkspel tegen Apollon Limassol moet niet gezien worden als compliment aan het adres van Everton-manager Ronald Koeman.

Eden Hazard heeft op de training van Chelsea de lachers op zijn hand gekregen. In voorbereiding op de topper met Manchester City van aankomend weekend, deed de Belg Raheem Sterling na, speler van de club uit Manchester. Bekijk hieronder de hilarische beelden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Nu Carlo Ancelotti is ontslagen bij Bayern München, wordt de Italiaan volop in verband gebracht met een terugkeer als trainer bij zijn voormalig club AC Milan. Bij de Rossoneri staat huidig coach Vincenzo Montello onder druk na mindere resultaten, wat de geruchten omtrent Ancelotti en Milan alleen maar doet toenemen. Montella is er echter rustig onder en grapt: 'Ancelotti? Als mijn assistent misschien...' (La Gazzetta dello Sport)

Niklas Moisander is vandaag jarig en het officiële Twitter-account van de Bundesliga heeft de ex-Ajacied met wat ironie gefeliciteerd. In de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen vorig seizoen moest Moisander duidelijk mandekking uitvoeren op Javier Hernández en daar wordt nu nog steeds naar verwezen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• 29 september betekent dat FIFA18 officieel overal te verkrijgen valt en dat heeft Sparta Rotterdam ook begrepen. Via Twitter deelt de club uit de Eredivisie een alternatieve cover van de voetbalgame, met cultheld Michel Breuer erop. Een lach is op zijn plaats. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.