Bayern ontslaat Ancelotti na afgang in Parijs

Reacties

Carlo Ancelotti is ontslagen als trainer van Bayern München. De 58-jarige oefenmeester lag al langer onder vuur bij de Duitse topclub en de 3-0 nederlaag in de Champions League tegen Paris Saint-Germain werd hem fataal.

Bayern ontslaat Ancelotti na afgang in Parijs

Ancelotti was bezig aan zijn tweede seizoen bij Bayern. Met de ploeg stond hij derde in de Bundesliga. In 2016 kreeg hij de taak om Pep Guardiola op te volgen. In zijn eerste jaar maakte hij Bayern kampioen in de Bundesliga, maar daar bleef het bij voor de Italiaan. Door het enigszins teleurstellende jaar was de druk dit seizoen al vroeg hoog bij Ancelotti.

Clubicoon Oliver Kahn haalde na afloop van de wedstrijd tegen PSG uit naar Ancelotti. 'Bayern heeft geen ideeën op het veld en geen duidelijke spelmechanismen. Ik zie helemaal geen speelplan als ik naar de ploeg kijk. Dat is een tactisch probleem. De ploeg heeft geen idee of het druk moet zetten of dat het juist moet inzakken. Dan blijf je rennen.'

Arjen Robben begon tegen PSG op de bank en leek wel klaar met het gewissel van Ancelotti. Hij was zeer ontevreden over zijn reserverol. 'Ja, maar ik ga daar verder niets over zeggen. Elk woord daarover is er één te veel', aldus de Nederlander, die eerder dit seizoen na een wissel én een reservebeurt al duidelijk zijn onvrede over de keuzes van zijn trainer liet blijken.

Assistent Willy Sagnol neemt voorlopig de taken van Ancelotti over. In Duitse media worden Thomas Tuchel en 1899 Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann genoemd als mogelijke opvolgers van de ontslagen oefenmeester.

'Wanhoop bij Ancelotti tijdens gallery play Paris Saint-Germain'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.