Groep B: PSG onderstreept Europese ambities met klinkende zege op Bayern

Reacties

Paris Saint-Germain heeft tijdens de tweede speelronde van de Champions League met een overtuigend optreden Bayern München van de mat geveegd: 3-0. De peperdure voorhoede van de Parijzenaren zorgde voor grote problemen voor de Duitse landskampioen.

Groep B: PSG onderstreept Europese ambities met klinkende zege op Bayern

Bij Bayern München was er geen plaats bij de eerste elf voor Arjen Robben en Franck Ribéry. Carlo Ancelotti koos voor James Rodríguez, Thomas Müller en Robert Lewandowski als meest vooruitgeschoven spelers. Paris Saint-Germain begon zoals verwacht met de MCN-voorhoede: Kylian Mbappé, Edinson Cavani en Neymar.

PSG kwam in het eigen Parc des Princes al razendsnel op voorsprong. Na iets meer dan een minuut dribbelde Neymar naar binnen en legde hij de bal breed op Dani Alves. De Braziliaanse rechtsback werd om wondere redenen volledig over het hoofd gezien door Bayern München. Alves maakte gretig gebruik van de ruimte en schoot de openingstreffer tegen de touwen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na het daverende begin van de Parijzenaren, kwam Der Rekordmeister ietwat beter in de wedstrijd. Dit leverde een grote kans op voor Müller, maar de Duits international schoot de bal bij de eerste paal naast. Even later trad PSG-goalie Alphonse Aréola goed op bij een afstandsknal van Javi Martínez.

Aan de andere zijde zag het er zo nu en dan dreigend uit in de omschakeling bij PSG. Zo brak het levensgevaarlijke PSG-trio er af en toe snel uit, wat een kans opleverde voor Cavani. De Uruguayaanse aanvaller schoot de bal echter voorlangs het doel van Bayern-keeper Sven Ulreich. Na een half uur was het wel raak voor de dertigjarige spits. Mbappé legde de bal klaar op de rand van het zestienmetergebied, waarna Cavani hoog in het doel binnenknalde: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nog voor de rust was er een goede kans voor Cavani, maar Ulreich trad adequaat op met zijn voeten. Het rustsignaal van Antonio Mateu Lahoz gaf de formatie uit München de mogelijkheid om even op adem te komen. Ancelotti besloot in de rust in te grijpen: Sebastian Rudy en Kingsley Coman kwamen in de ploeg voor Corentin Tolisso en Rodríguez. Robben bleef nog op de bank.

Na de pauze hadden de Duitsers direct een goede kans om terug in het duel te komen, maar Thiago Silva redde op de doellijn na een inzet van Martínez. Aan de andere kant had PSG de voorsprong ook kunnen uitbouwen, maar Neymar scoorde tot tweemaal toe niet. Bij zijn derde mogelijkheid in de tweede helft was het wel raak. Nadat Mbappé met een fantastisch schijnschot David Alaba het bos instuurde, kwam de bal ietwat gelukkig voor de voeten van de Braziliaan terecht. Neymar twijfelde niet en schoot binnen: 3-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de slotfase scoorden beide ploegen niet meer. Bij Bayern kwam Robben nog twintig minuten in de ploeg, maar dit was veel te laat om daadwerkelijk een stempel te kunnen drukken op het duel. Door de overwinning staat PSG op zes punten uit twee duels, Bayern blijft steken op drie.

Anderlecht - Celtic 0-3
Ook Celtic heeft drie punten na de overwinning op Anderlecht, waar Leigh Griffiths, Patrick Roberts en Scott Sinclair de doelpunten verzorgden. Anderlecht draait ook in de competitie erg moeizaam. Na acht duels staan de Belgen op de zevende plaats. De slechte resultaten kostten trainer René Weiler deze maand al de kop.

Op 18 oktober staan Bayern München - Celtic en Anderlecht - Paris Saint-Germain op de rol.

Stand in Groep B  
1. Paris Saint-Germain2-6(8-0)
2. Bayern München2-3(3-3)
3. Celtic2-3(3-5)
4. Anderlecht 2-0(0-6)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.