Trotse Chong: 'Als je zo laat scoort, denk je dat je wedstrijd gaat winnen'

Reacties

Trots overheerst bij Luton Town na het gelijkspel van afgelopen zondag tegen Liverpool (1-1). Tahith Chong dacht zelfs even uit te groeien tot matchwinner, maar Luis Díaz stak daar ver in de extra tijd een stokje voor.

Trotse Chong ziet Luton Town elke week stappen maken in de Premier League
© Pro Shots
Luton Town
Luton Town
1 - 1
Liverpool
Liverpool

Díaz kwam in de 83ste minuut in de ploeg voor Ryan Gravenberch en zorgde vanwege de ontvoering van zijn vader voor emotionele taferelen bij Liverpool. Een kwartier eerder had Chong de thuisfans in extra gebracht door het gepromoveerde Luton op 1-0 te zetten tegen de ploeg van manager Jürgen Klopp. De 23-jarige aanvaller gleed een voorzet van Issa Kaboré binnen na een snelle tegenstoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het leverde uiteindelijk geen overwinning op, maar Chong was desondanks trots na zijn eerste goal in de Premier League. 'Als je zo laat scoort, denk je dat je de wedstrijd gaat winnen, maar je weet dat zij kwaliteit hebben en dat ze zullen blijven komen', sprak de voormalig speler van Manchester United na afloop bij Sky Sports. 'Ik ben heel trots op het team en trots dat ik heb gescoord.'

De tweede zege sinds het debuut in de Premier League zat er dus niet in voor Luton Town, maar Chong ziet zijn club groeien. 'We worden elke wedstrijd beter. We zijn nog steeds aan het leren en willen ons verbeteren. Dit is zeker een opsteker voor ons, we willen beter blijven worden. Misschien zullen we de volgende keer drie punten pakken', zei de voormalige jeugdinternational.

Manager Rod Edwards was eveneens trots op de prestatie van Luton Town tegen Liverpool. 'Dit was een grote dag voor ons tegen een grote club. We hebben veel kwaliteit laten zien', zei de Welshman, die vond dat dit de beste wedstrijd tot nu toe was van zijn ploeg in de Premier League. 'Ik was blij met onze counters. Liverpool moest op zijn hoede zijn en ons doelpunt was het beste voorbeeld daarvan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Brentford
36
9
9
18
52-60
-8
36
17
Nottingham Forest
36
8
9
19
45-63
-18
29
18
Luton Town
36
6
8
22
49-78
-29
26
19
Burnley
36
5
9
22
39-74
-35
24
20
Sheffield United
36
3
7
26
35-100
-65
16
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Luton Town
Meer over Luton Town
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.