Voor papa: uitgerekend Díaz schiet Liverpool te hulp bij Luton Town

Tahith Chong heeft met zijn eerste Premier League-treffer bijna voor een sprookje gezorgd van Luton Town tegen Liverpool. De Nederlander viel in en maakte de openingstreffer, maar Luis Díaz zorgde in de slotfase tijdens zijn emotionele rentree voor een gelijkspel.

Luton Town
Luton Town
1 - 1
Liverpool
Liverpool

Liverpool begon met Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch in de basis aan het duel op Kenilworth Road, maar het was een speler van Luton Town die zich in de eerste helft met een aantal reddingen ontpopte tot grote uitblinker. De Belgische doelman Thomas Kaminski hield zijn ploeg op de been na pogingen van Diogo Jota en Darwin Núñez. Diezelfde Núñez was in de eerste helft dicht bij een treffer, maar de Uruguayaan schoot tegen de bovenkant van de lat na een fabelachtige pass van Trent Alexander-Arnold.

Doelpunten bleven de eerste helft uit en dus moest Liverpool in de tweede helft diep gaan voor de drie belangrijke punten. Luton Town weerde zich echter kranig en gaf de ploeg van Jürgen Klopp niets cadeau. De thuisploeg kreeg na een ruim uur spelen bovendien de kans om op voorsprong te komen. Chiedozie Ogbene slalomde op prachtige wijze door de Liverpool-defensie, kreeg de bal bij Carlton Morris, maar die zag zijn schot op het laatste moment gekraakt worden.

Met invaller Cody Gakpo ging Liverpool verder op jacht naar het eerste doelpunt van de avond en dat doelpunt had er in de 71ste minuut ook moeten komen. Mohamed Salah kopte de bal goed terug op Núñez, maar de spits schoot van drie meter afstand hopeloos over het doel (zie de misser onderaan). Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd volledig op zijn kop gezet. Van Dijk kopte de bal tegen de arm van Ross Barkley, scheidsrechter Andrew Madley wuifde het weg en Luton Town kon counteren. Rechtsback Issa Kabore gaf een perfecte voorzet op de ingevallen Tahith Chong en de Nederlander schoof koeltjes zijn eerste Premier League-treffer achter Alisson Becker: 1-0.

Liverpool ging in de slotfase haastig op zoek naar de gelijkmaker. Inmiddels was ook Luis Díaz binnen de lijnen gekomen. De Colombiaan maakte zijn eerste minuten sinds de vreselijke ontvoering van zijn ouders en was direct van grote waarde voor zijn ploeg. Harvey Elliot draaide de bal scherp in het strafschopgebied en Díaz kopte bij de tweede paal knap de 1-1 tegen de touwen. Na zijn doelpunt toonde de buitenspeler een shirt met ‘vrijheid voor papa’.

Een overwinning kwam er niet meer voor Liverpool, want Luton Town hield stand en sleept een knap punt over de streep.