'Trots' Albanië houdt hoop op achtste finale

Hoewel de beloning uitbleef, was de Albanese bondscoach Gianni De Biasi trots op zijn spelers na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Frankrijk. Ondanks de tweede nederlaag op rij ziet Albanië nog kansen om in Groep A door te stoten naar de achtste finale.

Tot één minuut voor tijd leek Albanië een historisch punt te gaan pakken tegen het gastland, maar dat versloeg de EK-debutant uiteindelijk nog dankzij late goals van Antoine Griezmann en Dimitri Payet. 'We hebben wel een beetje pech, want we speelden echt een goede wedstrijd. Maar zo is voetbal. Je incasseert één goal en het is voorbij. Niets in het voetbal is zuurder dan in de laatste minuut verliezen', zei rechtsback Elseid Hysaj na afloop.

De teleurstelling bij de Albanezen was meteen na de wedstrijd dan ook groot, vertelde De Biasi. 'De stemming in de kleedkamer was terneergeslagen, maar ik vertelde de spelers om zichzelf bij elkaar te rapen en trots te zijn op hun spel tegen een ploeg met veel kwaliteit. We hebben Frankrijk echt in de problemen gebracht. Mijn ploeg heeft het tot het eind volgehouden, maar we hebben niet alleen maar verdedigd. In de eerste helft en het begin van de tweede helft hadden we de betere kansen.'

Het sterkt de Albanezen in het vertrouwen dat er ondanks twee nederlagen nog iets te halen valt op dit EK. 'Als we van Roemenië winnen, kunnen we ons nog kwalificeren', sprak De Biasi hoopvol. 'We hebben laten zien dat we een degelijk team hebben dat goed voetbal speelt.' Ook Hysaj ziet nog kans om als een van de vier beste nummers drie de achtste finale te halen. 'We moeten winnen en hopen dat de andere resultaten gunstig uitpakken. We zullen moeten spelen zoals we vanavond deden.'