Frankrijk achtstefinalist na magere zege op Albanië

Reacties

Frankrijk heeft dankzij een moeizame zege op Albanië een plek in de achtste finale van het EK veiliggesteld. Antoine Griezmann en Dimitri Payet maakten in de slotminuten het verschil: 2-0.

Frankrijk achtstefinalist na magere zege op Albanië

Frankrijk was de torenhoge favoriet voor het duel met de EK-debutant. Dat leek ook bondscoach Didier Deschamps te denken, want hij dacht het tegen Albanië wel zonder zijn sterspelers Paul Pogba en Griezmann te kunnen.

Zonder de middenvelder van Juventus en aanvaller van Atlético Madrid maakte Frankrijk echter een belabberde indruk tegen Albanië. Behalve een kopbal van Olivier Giroud stichtte het gastland in de eerste helft geen gevaar. Frankrijk had wel vaak de bal, maar Albanië hoefde weinig moeite te doen om op de been te blijven.

Na rust poogde Deschamps een en ander te repareren met het inbrengen van Pogba, maar het was juist Albanië dat bijna scoorde. De Franse rechtsback Bacary Sagna gleed de bal namelijk tegen zijn eigen paal. Even eerder had Kingsley Coman na een vrije trap van Pogba naast gekopt. In de 67ste minuut hielp Giroud een grote kopkans om zeep en twee minuten later deed hij dat weer, door tegen de paal te treffen. Even eerder was Griezmann ingevallen.

Het kostte Frankrijk moeite om openingen te vinden.
Het kostte Frankrijk moeite om openingen te vinden.

Een kwartier voor tijd speelde Deschamps met het inbrengen van André-Pierre Gignac zijn laatste troef uit. Het leek niets op te leveren, want Albanië weerde zich kranig. In de negentigste minuut dompelde Griezmann het Balkanland echter in rouw door op aangeven van Adil Rami de 1-0 binnen te koppen. Dimitri Payet gaf de score in de extra tijd zelfs nog een geflatteerde aanblik door de 2-0 te maken na een individuele actie.

Frankrijk heeft nu zes punten en is daarmee al zeker van een plek bij de laatste zestien. Albanië staat puntloos laatste en kan alleen nog als een van de beste nummers drie door naar de volgende ronde. De laatste duels in Groep A zijn Zwitserland - Frankrijk en Albanië - Roemenië, die zondag allebei om 21.00 uur worden afgewerkt.

Stand in Groep A
Land Duels en Punten Doelcijfers
1. Frankrijk * 2-6 4-1 (+3)
2. Zwitserland 2-4 2-1 (+1)
3. Roemenië 2-1 2-3 (-1)
4. Albanië 2-0 0-3 (-3)
Lees hier de analyse van deze wedstrijd. De beoordelingen en het verhaal over de Man van de Wedstrijd zijn hier te lezen. We hielden ook een liveverslag bij.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.