Trefzekere De Vrij ziet Lazio in extremis zege verspelen

Reacties

Lazio heeft zondag op het laatste moment een overwinning uit handen gegeven tegen Fiorentina. Lange tijd leek Stefan de Vrij op weg om matchwinner te worden, maar in de extra tijd sloeg de uitploeg toch nog toe: 1-1.

Trefzekere De Vrij ziet Lazio in extremis zege verspelen

De Vrij heeft zich in Rome ontwikkeld tot een absolute sleutelspeler. De 25-jarige verdediger mocht dit seizoen zelfs bij tijd en wijle de aanvoerdersband dragen bij absentie van eerste captain Senad Lulic. Tegen de club uit Florence was De Vrij ook in offensief opzicht belangrijk.

De Vrij kopte na 25 minuten een uitstekende vrije trap van Luis Alberto binnen. Dat betekende alweer zijn derde doelpunt van dit seizoen. Uitblinker Luis Alberto was zelf in de eerste helft ook enkele keren dicht bij een treffer.

Fiorentina loerde voornamelijk op de counter en boekte daar weinig succes mee, waardoor Lazio, dat donderdag gelijkspeelde (1-1) tegen Vitesse, op weg leek naar een driepunter. In de slotfase zakte Lazio in en kreeg de gastheer alsnog het deksel op de neus. Na een overtreding van Felipe Caicedo en inmenging van de videoscheidsrechter ging de bal in de absolute slotseconden op de stip, waarna Khouma Babacar het punt voor Fiorentina veiligstelde.

Door de remise blijft Lazio op de vijfde plaats van de Serie A steken. Juventus, dat deze avond nog Crotone ontvangt, en AS Roma staan na dertien duels op 31 punten. Napoli (38 punten) en Internazionale (36 punten) wonnen dit weekend van respectievelijk Udinese (0-1) en Cagliari (1-3) en hebben één wedstrijd meer gespeeld dan hun achtervolgers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.