Imponerende Icardi helpt onverslaanbaar Inter weer op weg

Internazionale heeft zaterdag de koppositie gegrepen in de Serie A. Mauro Icardi speelde in het uitduel met Cagliari opnieuw een hoofdrol: 1-3.

Cagliari verkocht haar huid duur. De Sardiniërs zochten zelfs nadrukkelijk de aanval in eigen huis, waar Gregory van der Wiel de hele wedstrijd op de bank bleef. Inter werd achteruitgedrukt door de middenmoter, die via Luca Ceppitelli een vrije kopkans kreeg. Na een kwartier had Cagliari-spits Leonardo Pavoletti de openingstreffer op zijn schoen, maar doelman Samir Handanovic redde op geweldige wijze.

Inter kon de bal nauwelijks in bezit houden, maar scoorde bewonderenswaardig genoeg toch, geheel tegen de verhouding in. Als vanzelfsprekend was aanvoerder Icardi de maker van het doelpunt. Ivan Perisic legde een voorzet van Antonio Candreva terug op de spits, die eenvoudig binnen tikte.

Na rust verdubbelde het elftal van Luciano Spalletti de score via invaller Marcelo Brozovic. De Kroaat stond drie minuten in het veld toen hij knap afrondde op aangeven van Candreva. In de 71ste minuut was het dan eindelijk wel raak voor Cagliari: Pavoletti schoot fraai raak met een volley.

Tien minuten later vervloog alle hoop voor de thuisploeg, omdat Icardi zijn vijftiende doelpunt van het seizoen maakte uit de rebound. Daarmee nestelt de Argentijn zich op de topscorerslijst naast Lazio-spits Ciro Immobile.

Door de zege blijft Internazionale ongeslagen in de Serie A. Na veertien duels gaan de Milanezen aan kop met 36 punten. Concurrent Napoli staat één punt achter, maar komt zondag nog in actie bij Udinese.