Onhoudbare Icardi gidst Inter langs Hateboer en De Roon

Internazionale heeft zondag het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer en Marten de Roon opzijgezet. Mauro Icardi toonde zich eens te meer een fenomenale afmaker door de twee goals voor zijn rekening te nemen: 2-0.

Gezien het verloop van het eerste bedrijf mocht Atalanta nog enigszins hoopvol zijn. Na een kwartier kwam Hateboer, die net als De Roon in de basis startte, door op rechts. De voormalig speler van FC Groningen stuitte vervolgens op Inter-doelman Samir Handanovic.

Icardi toonde zich voor rust al twee keer alert, maar kopte op aangeven van Antonio Candreva voorlangs en ging zonder resultaat naar de grond bij een wederom haarscherpe bal van de rechtsbuiten. Na de onderbreking smoorde de Argentijnse topschutter al snel de hoop van Atalanta in de kiem.

In de 47ste minuut gaf Icardi al een waarschuwing door vrijstaand op doelman Etrit Berisha te koppen. De Albanees was vier minuten later wel kansloos. Inter kreeg precies waar de defensief ijzersterke ploeg op aasde: een vrije trap aan de rechterkant ter hoogte van de zestien. Icardi dook midden in het strafschopgebied op en knikte de feilloze voorzet van Candreva binnen.

Tien minuten later ontsnapte de aanvoerder weer aan de aandacht van de Atalanta-achterhoede. Na een uitstekende loopactie verlengde Icardi de voorzet van Danilo D'Ambrosio met het hoofd doeltreffend richting lange hoek. De spits loopt nu met dertien goals één-op-één in de Serie A en moet alleen de hyperproductieve Lazio-aanvaller Ciro Immobile (vijftien uit twaalf) voor zich dulden.

Door de overwinning profiteert Inter optimaal van het verlies van Juventus bij Sampdoria (3-2). Ook blijft het elftal van Luciano Spalletti als nummer twee met 33 punten in het spoor van Napoli, dat met twee punten meer de dans leidt. De minimalistische Milanezen zijn nog ongeslagen in de competitie en wonnen geen enkel duel met meer dan twee goals verschil.