Transfervrije Bale neemt met brief afscheid van Real Madrid

Reacties

Met een speciale brief heeft Gareth Bale zijn dankbaarheid voor zijn verblijf bij Real Madrid uitgesproken. Na negen seizoenen vertrekt de 32-jarige Welshman transfervrij uit Estadio Santiago Bernabéu.

Transfervrije Bale neemt met brief afscheid van Real Madrid
© Pro Shots

'Ik ben hier negen jaar geleden gekomen als een jonge jongen die zijn droom wilde verwezenlijken door voor Real Madrid te spelen. Het maagdelijk witte shirt dragen, in Santiago Bernabéu spelen, titels winnen en deel uitmaken van waar de club bekend om staat; de beste van Europa worden', schrijft Bale.

De buitenspeler gaat verder: 'Nu ik terugkijk en reflecteer, kan ik zeggen dat de droom is uitgekomen en dat de verwachtingen zijn overtroffen. Het was een geweldige ervaring om te bereiken wat we bereikt hebben in de periode dat ik bij Real speelde. Ik zal het nooit vergeten.'

Bale kwam in 2013 voor meer dan honderd miljoen euro als recordaankoop over van Tottenham Hotspur. Hij won met de club vijf keer de Champions League en werd drie keer kampioen van Spanje. Hoe succesvol zijn periode in Madrid ook is geweest, de vele blessures vormden meer dan een smetje. In de voorbije seizoenen had de grootverdiener nog maar een bijrol bij Real. Hij werd in het seizoen 2020/21 al verhuurd aan Tottenham en speelde in het voorbije seizoen maar vijf duels in La Liga. In de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool afgelopen zaterdag bleef Bale op de bank.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.