Real frustreert Liverpool en zit dankzij Courtois en Vinícius weer op Europese troon

Reacties

Real Madrid heeft zich zaterdagavond voor de veertiende keer gekroond tot winnaar van de Champions League/Europacup I. De Madrilenen wonnen dankzij uitblinker Thibaut Courtois en een goal van Vinícius Júnior van het Liverpool van Virgil van Dijk. 

Real frustreert Liverpool en zit dankzij Courtois en Vinícius weer op Europese troon
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

De finale begon ruim een half uur later door chaotische taferelen buiten Stade de France, waarbij mensen zonder een ticket over de hekken klommen of zich een weg wisten te banen door toegangspoortjes naar de tribunes. Ondertussen stonden vele Liverpool-fans mét een ticket nog buiten het stadion te wachten en zette de Franse politie traangas in.

Een grote groep Engelse supporters miste de start van de derde Champions League/Europacup I-finale tussen Liverpool en Real Madrid. Vier jaar geleden was Real in Kiev te sterk voor de formatie van Jürgen Klopp en in 1981 versloeg Liverpool Real, eveneens in Parijs (Parc des Princes). Het bleek ook de laatste keer dat Real een Champions League- of Europacup I-finale verloor. Sindsdien wonnen de Spanjaarden de acht finales waarin ze uitkwamen.

Courtois en paal
Liverpool kon in Parijs weer beschikken over Van Dijk, die sinds de FA Cup-finale aan de kant bleef met knieklachten. De rentree van Thiago Alcántara was ook een fikse opsteker voor Klopp. Nadat beide teams in het eerste kwartier elkaar aftastten, kwamen de eerste kansen van het duel op naam van Mohamed Salah. De Egyptenaar zag eerst zijn intikker van dichtbij gepareerd worden door Thibaut Courtois en de Belg was ook alert bij een afstandsschot.

Liverpool drong daarna nog meer aan en Courtois zag een venijnig schot van Sadio Mané via zijn hand tegen de paal vliegen. Real kon aan de andere kant weinig uitrichten voor het doel van Alisson Becker, maar kort voor de rust werd Liverpool wel opgeschrikt door Karim Benzema. De Fransman scoorde in buitenspelpositie nadat Andy Robertson en Alisson Becker zich daarvoor gemakkelijk lieten uitspelen door Benzema. De VAR bestuurde de beelden, maar arbiter Clément Turpin hoorde dat de aanvaller op onreglementaire wijze het net vond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Braziliaanse dreun
De controle van Liverpool op het duel ebde na rust steeds meer weg en de Engelsen kregen na een uur spelen een flinke dreun te verwerken. Federico Valverde vond na een snelle uitval Vinícius Júnior die door Trent Alexander-Arnold bij de tweede paal over het hoofd werd gezien. De Braziliaan tikte vervolgens van dichtbij raak en bracht het Madrileense deel van Stade de France in extase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Belgische muur
Via Salah was Liverpool kort daarna al dicht bij de gelijkmaker, maar Courtois tikte het geplaatste schot van de Egyptenaar stijlvol uit de hoek. Klopp bracht Diogo Jota voor de vrijwel onzichtbare Luis Díaz in de hoop op een slotoffensief. Met ook Roberto Firmino erbij stuitte Liverpool tien minuten voor tijd weer op Courtois. De uitblinker bij Real was eerst alert bij een door Jota van richting veranderd schot van Salah en even later strekte Courtois zich weer als een ware plaaggeest voor Salah uit en pareerde zijn diagonale harde schot. Zo wierp de de goalie zich op tot een Belgische muur bij De Koninklijke, dat zich in Stade de France voor de veertiende keer in de geschiedenis tot Champions League-/Europacup I-winnaar kroont.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.