Bale verlaat Real met opvallend applaus en maakt zich op voor Oranje

Reacties

Voor Gareth Bale eindigt deze zomer zijn bewogen, maar ook (qua prijzen) succesvolle dienstverband bij Real Madrid. De supporters van Real namen zondag tijdens een huldiging in Estadio Santiago Bernabéu met applaus afscheid van de Welshman.

Bale verlaat Real met opvallend applaus en maakt zich op voor Oranje
© Pro Shots

Bale werd in de zomer van 2013 voor 101 miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur en maakte in ruim 250 officiële duels voor De Koninklijke 106 doelpunten en gaf 67 assists. Ook was hij trefzeker in onder andere twee gewonnen Champions League-finales.

Bijrol
Door de overwinning van Real op Liverpool in de Champions League-finale van zaterdagavond schreef Bale zijn vijfde Champions League-titel bij. De Welshman behoorde tot de wedstrijdselectie in Stade de France, maar kwam niet in actie. Dit seizoen speelde Bale slechts zeven duels (290 minuten) voor Real.

Ondanks zijn productiviteit groeide Bale niet uit tot de publiekslieveling waarop Real bij zijn komst had ingezet. De voormalig sterspeler van Spurs, waar hij vorig seizoen nog op huurbasis uitkwam, kreeg in afgelopen negen jaar, en met name in de laatste seizoenen, regelmatig de hoon over zich heen van het Madrileense publiek. Ook in Spaanse media werd Bale een kop van Jut: in het recente verleden werd hij een 'parasiet' genoemd vanwege zijn rol binnen Real.

Oranje
Toch klonk er zondagavond vanaf de tribunes van Bernabéu een applaus voor Bale tijdens zijn laatste momenten in het shirt van Real. De Welshman werd net als al zijn teamgenoten op een podium naar voren geroepen tijdens een huldiging vanwege de Champions League-winst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Bale, van wie nog niet bekend is waar zijn toekomst ligt, wacht na zijn afscheid bij Real nog een serie Nations League-duels met Wales. Het Nederlands elftal is op 8 juni in Cardiff en op 14 juni in De Kuip de tegenstander van de Welshmen, met aanvoerder Bale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.