Transfervrije Amoah kan ineens kiezen uit twee clubs

In navolging van NAC Breda gaat ook Heracles Almelo Matthew Amoah (32) een aanbieding doen. De Ghanees maakte voldoende indruk tijdens een stageperiode.

Transfervrije Amoah kan ineens kiezen uit twee clubs

Na zijn vertrek bij SC Heerenveen heeft Amoah de kans om transfervrij te tekenen bij een nieuwe club. Hij werd zelfs topscorer van de voorbereiding bij NAC, maar de Bredase club – die hij tussen 2007 en 2011 ook al diende – heeft financieel maar heel weinig mogelijkheden. Toch doen de Bredanaars de spits een (magere) aanbieding.

Amoah kan zodoende kiezen naar welke club hij wil. Dinsdag was hij met de beloftenploeg van Heracles eenmaal trefzeker in het oefenduel met het Turkse Elazigsor (2-1 zege).

'Amoah heeft een positieve indruk op ons achtergelaten. We gaan deze week verder onderhandelen', aldus technisch directeur Nico-Jan Hoogma op de clubwebsite.

Zelf staat Amoah in ieder geval open voor Heracles Almelo. 'Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze dagen. Ik neem contact op met mijn zaakwaarnemer. Ik hoop dat we eruit komen.'

Amoah speelde voor zijn eerste periode bij NAC voor Vitesse, Fortuna Sittard en Borussia Dortmund. Later voor het Turkse Mersin Idman Yurdu en SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen