NAC gaat trefzekere Amoah alsnog een aanbieding doen

Matthew Amoah (32) traint tot en met dinsdag mee bij Heracles Almelo, maar NAC Breda heeft de komst van de Ghanese spits nog altijd niet uit het hoofd gezet.

NAC gaat trefzekere Amoah alsnog een aanbieding doen

Sterker nog, de Brabantse club gaat Amoah nog deze week een contractvoorstel doen. Daarmee krijgt de productieve proefperiode bij NAC wel een vervolg. Aanvankelijk kon de Ghanees slechts op amateurbasis aan de slag in Breda.

Technisch directeur Jeffrey van As wil slechts kwijt dat de komst van Amoah, die de gehele voorbereiding meetrainde en volop scoorde bij zijn oude club NAC Breda, 'nog steeds een optie is'.

De West-Brabantse club had aanvankelijk de intentie om met Erik Falkenburg van AZ de gewenste creatieve middenvelder te halen. Nu zijn komst onhaalbaar lijkt, kan het armlastige NAC wellicht alsnog ruimte creëren om Amoah een (bescheiden) verbintenis voor te leggen.

Amoah speelde tussen 2007 en 2011 ook al in Breda. Daarvoor kwam hij uit voor Vitesse, Fortuna Sittard en Borussia Dortmund. Later voor het Turkse Mersin Idman Yurdu en SC Heerenveen. (Dennis van Bergen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen