Stagiair Amoah stoot 'clubgenoot' Schalk van de troon

Matthew Amoah laat zich als stagiair bij NAC Breda van zijn productieve kant zien, maar ondanks zijn status als topscorer van de voorbereiding zit er geen profcontract in.

Stagiair Amoah stoot 'clubgenoot' Schalk van de troon

Mede door de monsterzege op Steenbergen (0-18) is NAC Breda de meeste scorende Nederlandse ploeg van de voorbereiding tot nog toe. De Parel van het Zuiden maakte liefst 64 doelpunten in acht wedstrijden. AZ volgt op gepaste afstand met 47 doelpunten in acht wedstrijden.

Amoah nam tot nu toe het leeuwendeel van de NAC-productie voor zijn rekening. De spits staat inmiddels op zestien treffers, waarmee hij zijn ploeggenoot Alex Schalk (14 goals) naar de kroon steekt.

Opvallend genoeg is de Ghanees nog niet officieel verbonden aan NAC. De Bredase club wil hem op amateurbasis toevoegen aan de selectie, maar daar heeft Amoah geen oren naar. 'Matthew komt niet voor een appel en een ei voetballen', aldus zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr. tegen Voetbal International.

Sinds afgelopen weekend is NAC Breda nog de enige ploeg uit de Eredivisie zonder een tegentreffer in de voorbereiding. SC Heerenveen moest dinsdag voor het eerst een doelpunt incasseren tegen het Belgische OH Leuven (2-1) en Feyenoord wist FC Dordrecht zaterdag niet van scoren af houden (1-1).

ADO Den Haag is ondanks de laatste twee overwinningen op FC Dordrecht (2-1) en Excelsior (2-1) nog altijd de minst scorende ploeg in de voorbereiding. De ploeg van trainer Maurice Steijn scoorde slechts vijftien keer in zes wedstrijden. RKC Waalwijk van Erwin Koeman blijft ADO net voor met zeventien doelpunten in zeven wedstrijden.

RKC Waalwijk is met zeventien tegentreffers eveneens veruit de meeste gepasseerde ploeg in de voorbereiding. Roda JC Kerkrade en PSV komen op een straatlengte afstand op plaats twee met ieder zes tegendoelpunten tot zover. (Felix Aerts)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen