Schalk nieuwe topscorer voorbereiding Eredivisieclubs

Vitesse was op 22 juni de eerste profclub die een oefenwedstrijd speelde en ruim drie weken later is iedere Eredivisionist in actie gekomen, waardoor het tijd is om de balans op te maken.

Schalk nieuwe topscorer voorbereiding Eredivisieclubs

Alex Schalk (NAC Breda) heeft Michael de Leeuw (FC Groningen) inmiddels ingehaald. Schalk heeft met veertien goals een doelpuntje voorsprong, al heeft De Leeuw een wedstrijd minder achter zijn naam staan. Ook opvallend is dat Mitchell te Vrede tot dusver een uitstekende voorbereiding kent. De Feyenoord-spits scoorde al zeven keer en is daarmee ploeggenoot Graziano Pellè vooralsnog de baas.

FC Groningen is tot dusver de meeste scorende Eredivisie-ploeg. De Trots van het Noorden maakte 42 doelpunten in vier oefenwedstrijden. AZ, NAC Breda en PEC Zwolle volgen met 41 treffers. ADO Den Haag is de minst scorende ploeg. ADO wist in vier duels slechts elf keer het doel te vinden. De ploeg van trainer Maurice Steijn speelde tegen de amateurs van Laakkwartier en verder werd er tegen Cercle Brugge, FC Oss en Swansea City geoefend.

Feyenoord, SC Heerenveen en NAC Breda zijn de enige drie ploegen die deze oefencampagne nog geen treffer hebben hoeven incasseren. Deze drie ploegen speelden overigens tot dusver alleen nog tegen amateurclubs. RKC Waalwijk kreeg verreweg de meeste tegentreffers: elf in vijf wedstrijden. Vijf daarvan incasseerden ze tijdens hun laatste oefenduel met Ajax (1-5).

SC Heerenveen boekte tot nu toe de grootste overwinning tijdens de voorbereiding. In hun eerste oefenwedstrijd werd er met 16-0 gewonnen bij Regioteam Gaasterlàn/Sleat. RKC Waalwijk leed de grootste nederlaag van alle Eredivisie-clubs, dat was de eerdergenoemde 5-1 van afgelopen zaterdag tegen Ajax. (Felix Aerts) <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen