De Leeuw klopt Schalk als schutter in de voorbereiding

Vitesse was op 22 juni de eerste profclub die een oefenwedstrijd speelde en ruim twee weken later is iedere Eredivisionist in actie gekomen, waardoor het tijd is om de balans op te maken.

De Leeuw klopt Schalk als schutter in de voorbereiding

De profclubs sparren nu vooral nog met amateurs, waardoor er veel gescoord wordt. En dat geldt met name voor FC Groningen, dat in de duels met achtereenvolgens RWE Eemsmond, Onstwedder Boys en 't Fean '58 liefst 39 keer scoorde. De ploeg van trainer Erwin van de Looi is daarmee de meest trefzekere Eredivisie-club in de voorbereiding op het seizoen 2013/14.

Dat komt voor een groot gedeelte door Michael de Leeuw, die in drie wedstrijden goed was voor dertien doelpunten. Hij is daarmee de topscorer van de voorbereiding. Nummer twee is Alex Schalk, die in drie wedstrijden van NAC Breda negen keer trefzeker was. Ook ploeggenoot Matthew Amoah doet het met acht goals uitstekend, maar het is nog onzeker of hij in Breda ook een contract krijgt.

Opvallend is dat Almere City FC de meest scorende club uit de Jupiler League is. In drie wedstrijden scoorde het 26 keer, maar dat kwam vooral door het oefenduel met SC Buitenboys. Die wedstrijd eindigde in een 23-0 zege voor de ploeg van trainer Fred Grim. Piotr Paryszek (De Graafschap) is de topscorer van de Jupiler League-clubs; hij maakte acht doelpunten in drie duels. (Felix Aerts) <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen