Transferdagboek 30/09: Morata, Mandzukic, Carrasco, Kroos

Reacties

De transfermarkt is in de meeste landen gesloten, maar dat betekent niet dat het gedaan is met de geruchten en speculaties. Welke deals zijn mislukt? Vinden clubloze spelers nog een nieuwe werkgever en wat zijn de plannen als de markt op 1 januari weer opent? Dat lees je dagelijks vroeg in de avond in deze rubriek.

Transferdagboek 30/09: Morata, Mandzukic, Carrasco, Kroos

Chelsea en Arsenal hebben allebei interesse in Álvaro Morata. De aanvaller van Real Madrid krijgt tot nu toe weinig speeltijd en kijkt vooral vanaf de bank toe hoe toptrio Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Karim Benzema voor het gevaar zorgen. Morata kwam afgelopen zomer terug bij Real via een terugkoopclausule die er in zijn contract bij Juventus stond. Door zijn reserverol de twee Londense clubs liggen volgens Sky Sports op de loer om de 23-jarige spits in de winter over te nemen.

Paris Saint-Germain wil de aanval versterken met Mario Mandzukic. De Franse topclub ziet in de Kroatische spits een ideale medespeler voor Edinson Cavani. Dat meldt de krant L'Équipe. De dertigjarige Mandzukic scoorde nog niet in zeven officiële duels voor De Oude Dame. Concurrent en recordaankoop Gonzalo Higuaín deed dat in acht wedstrijden al vijf keer. Na het vertrek van Simone Zaza en Álvaro Morata is Mandzukic de enige andere spits naast Higuaín.

Barcelona ziet in Yannick Carrasco een interessante versterking. De vleugelaanvaller van Atlético Madrid staat nog tot halverwege 2020 onder contract, maar heeft volgens de Spaanse krant Sport een gelimiteerde transfersom van veertig miljoen in de verbintenis staan. Hierdoor is de 23-jarige Belg voor Barcelona 'betaalbaar'. Atlético nam Carrasco in de zomer van 2015 over van AS Monaco.

Speelt Yannick Carrasco binnenkort in het shirt van Barcelona?
Speelt Yannick Carrasco binnenkort in het shirt van Barcelona?

Blauw en rood strijden om Toni Kroos. The Manchester Evening News meldt dat Manchester City en Manchester United interesse hebben in de Duitse middenvelder van Real Madrid. De vraag is of de speler wel trek heeft in een transfer. De 26-jarige Kroos is een vaste waarde in het elftal van Zinédine Zidane en startte in alle competitiewedstrijden in de basis.

Hij is pas een paar maanden bij Celtic, maar de scouts zitten nu al op de tribune voor Celtic-aanvaller Moussa Dembélé. De twintigjarige Franse spits wekt interesse van Arsenal, Real Madrid en Bayern München, meldt de Engelse krant The Sun. Dembélé scoorde twaalf keer in zestien wedstrijden, waaronder in hattrick in de Old Firm tegen Glasgow Rangers. Celtic nam hem in de zomer transfervrij over van Fulham.

Een deel van de Italiaanse top zit achter Torino-verdediger Antonio Barreca aan. Volgens Tuttosport hebben Juventus, AC Milan en AS Roma belangstelling voor de 21-jarige jongeling. Door blessures kreeg hij een kans bij Torino en sindsdien is hij vaste waarde. Zijn club hoopt hem langer te binden. Zijn contract, met een salaris van honderdduizend euro per jaar, loopt door tot medio 2019.

AS Monaco lijkt de talentvolle Kylian Mbappe al snel kwijt te raken. De zeventienjarige vleugelaanvaller doorliep de jeugdopleiding van de Franse club, maar de grote Europese machten bekijken de ontwikkeling van de Franse Kameroenees al. Volgens Calciomercato hebben Arsenal, Juventus en Paris Saint-Germain hun vizier op Mbappe gericht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.