Transferdagboek 27/04: Aubameyang, Oblák en Tielemans

Reacties
Transferdagboek 27/04: Aubameyang, Oblák en Tielemans
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Om de strijd met clubs als United aan te kunnen blijven gaan, heeft Everton zijn pijlen volgens The Liverpool Echo gericht op Youri Tielemans. De achttienjarige middenvelder van Anderlecht wordt door meerdere topclubs begeerd, maar Everton-voorzitter Bill Kenwright zou goede contacten in België. Daardoor valt het niet uit te sluiten dat The Toffees er vandoor gaan met Tielemans, die naar verluidt voor niet minder dan 25 miljoen euro mag vertrekken uit Brussel. Bovendien is de concurrentie met clubs als AS Monaco niet misselijk te noemen.

Nu de geruchten over de transfer van David de Gea naar Real Madrid weer sterker worden, is het voor Manchester United snel te handelen met het aantrekken van een opvolger. Manchester Evening News zegt dat te weten dat de club opnieuw bij Atlético Madrid wil shoppen. De zaakwaarnemer van Jan Oblák is deze week per privéjet afgereisd naar Manchester om te praten over een transfer. De 24-jarige Sloveen, die goed bevriend zou zijn met Antoine Griezmann, heeft bij Atlético een gelimiteerde transfersom van honderd miljoen euro in zijn contract staan.

Bayern München heeft in eigen land doorgaans vrij spel. Als Der Rekordmeister een speler wil, dan komt die doorgaans ook. En dus moet Eintracht Frankfurt volgens Kicker vrezen voor het vertrek van Lucas Hradecky. De Finse doelman hielp zijn club naar de bekerfinale door twee penalty's te stoppen in de halve finale tegen Borussia Mönchengladbach. Sven Ulreich stond onder de lat bij Bayern in de verloren kraker tegen Borussia Dortmund, maar de stand-in van Manuel Neuer vertrekt mogelijk.

Bayern-reserve Sven Ulreich kiest na dit seizoen wellicht voor een transfer naar een club waar hij meer aan spelen toekomt.
Bayern-reserve Sven Ulreich kiest na dit seizoen wellicht voor een transfer naar een club waar hij meer aan spelen toekomt.

Bayern zal van het eventuele vertrek van Ulreich niet direct wakker liggen. Dat ligt in het geval van Pierre-Emerick Aubameyang bij Borussia Dortmund wel anders. De kersverse bekerfinalist wil de Gabonese topschutter graag behouden, maar de 27-jarige spits wil volgens Bild pas na afloop van de competitie duidelijkheid geven over zijn toekomst. Over belangstelling heeft Aubameyang niet te klagen. Volgens France Football sprak de rappe aanvaller afgelopen winter al met Paris Saint-Germain, terwijl een transfer naar zijn droomclub Real Madrid ook niet valt uit te sluiten.

Dat Kylian Mbappé de clubs voor het uitkiezen heeft mag geen verrassing heten na zijn stormachtige ontwikkeling. De achttienjarige aanvaller van AS Monaco kan ook op de interesse van Arsenal rekenen. Dat heeft Arsène Wenger, die als trainer een verleden heeft bij de Monegasken, bevestigd bij het Franse SFR Sport. 'Het zou hypocriet zijn als ik ga liegen en zeg dat we niet naar hem kijken. Maar hij staat ook op de radar van een aantal andere clubs, die waarschijnlijk meer financiële mogelijkheden hebben.' Wenger doelt daarbij vermoedelijk op onder andere Manchester City en Real Madrid, de clubs die zich volgens Engelse en Spaanse media hebben gemengd in de race om het Franse wonderkind.

Bij Manchester United zitten de beleidsbepalers ook niet stil. José Mourinho heeft zijn zinnen gezet op de komst van Willian, met wie hij eerder werkte bij Chelsea. Sterker, The Special One zat in de zomer van 2013 achter de komst van de Braziliaan naar Stamford Bridge. Nu wil de manager van United de aanvallende middenvelder opnieuw halen. Volgens The Daily Star gaat het om een deal van ruim veertig miljoen euro. De 28-jarige Willian moet het bij Chelsea onder Antonio Conte veelal doen met invalbeurten.

Ook bij de Italiaanse elite is er een transfer in de maak. Het gaat om Lorenzo Pellegrini, die volgens Calciomercato.com op zowel op het verlanglijstje van Juventus als dat van AC Milan staat. De twintigjarige middenvelder maakt indruk bij Sassuolo, dat de Italiaanse jeugdinternational in 2015 overnam van AS Roma. De Romeinen kunnen echter gebruikmaken van een terugkoopclausule van acht miljoen euro. Vervolgens zou de vraagprijs van Roma stijgen naar dertig miljoen euro om hem zo met forse winst door te verkopen. Mocht die Romeinse handelstruc niet doorgaan, dan krijgt Pellegrini vermoedelijk in ieder geval een kans in Stadio Olimpico.

We blijven in de top van de Primera División. Een vertrek van James Rodríguez bij Real komt namelijk steeds dichterbij, zo is de overtuiging van Diaro Gol. Spelersmakelaar Jorge Mendes, ook de belangenbehartiger van Mourinho, moet de 25-jarige Colombiaan naar Old Trafford helpen. Dat James drie keer scoorde in de laatste twee competitiewedstrijden van De Koninklijke kan niet verhullen dat de spelmaker dit seizoen een rol in de schaduw speelt in Madrid. Coach Zinedine Zidane doet voornamelijk tegen de op papier mindere tegenstanders een beroep op de aanvallende middenvelder.

In Spanje is Theo Hernández het middelpunt van een strijd tussen de topclubs. De linksback speelt momenteel op huurbasis bij Alavés en staat nog onder contract bij Atlético Madrid. De vraag is alleen tot wanneer nog. Dat Real Madrid concrete interesse heeft meldde AS eerder al. Het radiostation Onda Cero bericht nu dat Barcelona vol inzet op de komst van de negentienjarige Fransman, de jongere broer van Atlético-verdediger Lucas. In het huidige contract van Theo is een ontsnappingsclausule van 24 miljoen euro opgenomen. Opvallend genoeg staat volgens de Spaanse berichten tegenover het vertrek van de jonge linksback bij Atlético mogelijk de komst van Jordi Alba naar de ploeg van Diego Simeone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.