Transferdagboek 24/04: Gómez, Coutinho, Giroud, Szczesny

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 24/04: Gómez, Coutinho, Giroud, Szczesny

Mario Gómez wordt genoemd als mogelijke versterking voor Bayern München. De Duitse topclub zou de aanvaller terug naar Beieren willen halen in de rol van pinchhitter. Gómez heeft volgens Kicker echter geen oren naar een rentree bij de club die hij tussen 2009 en 2013 diende. De 68-voudig Duits international voelt zich goed bij Wolfsburg, waar hij is herenigd met een oude bekende uit zijn tijd bij Bayern, coach Andries Jonker.

Real Madrid hengelt naar de diensten van Philippe Coutinho. De Spaanse koploper wil de middenvelder van Liverpool volgens The Daily Express aantrekken als vervanger van Luka Modric, die weer wordt genoemd bij Bayern München. Real strijdt samen met Barcelona om Coutinho's handtekening en schakelt bij een transfer van de Braziliaan naar de concurrent over naar plan B. Op de shortlist van De Koninklijke staan verder de namen van Marco Verratti van Paris Saint-Germain en Bernardo Silva van AS Monaco.

Sky Sports meldt dat Olympique Marseille een poging waagt om Olivier Giroud over te nemen van Arsenal. De Franse club zou 23 miljoen euro over hebben voor de spits, die dit seizoen veelal reserve is in Engeland. Giroud speelde in Frankrijk pas twee jaar op het hoogste niveau voordat hij naar Arsenal vertrok. Bij Montpellier werd hij in het seizoen 2011/12 met 21 goals medetopscorer van de Ligue 1.

Wojciech Szczesny wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer naar Napoli en de overgang lijkt een stap dichterbij te zijn gekomen. De Italiaanse club is volgens Gianluca Di Marzio bereid om de spaarpot verder te legen voor de keeper van Arsenal, die op huurbasis bij AS Roma speelt. Napoli is naar verluidt bereid om het eerste bod van tien miljoen euro te verhogen richting de vraagprijs van twintig miljoen euro. Mocht Arsenal te stug blijken in de onderhandelingen, dan schakelt de ploeg uit de derde stad van Italië over naar Lukasz Skorupski van Empoli of Alex Meret van Udinese.

Napoli zou bereid zijn om het bod op Wojciech Szczesny te verhogen.
Napoli zou bereid zijn om het bod op Wojciech Szczesny te verhogen.

The Mirror weet het zeker: Chelsea heeft twee topprioriteiten voor de komende transferzomer. Manager Antonio Conte heeft zijn bestuur gevraagd om in ieder geval Virgil van Dijk (Southampton) en Romelu Lukaku (Everton) binnen te halen. Het totale kostenplaatje? Zo'n 150 miljoen euro.

Hoewel de transfers van Van Dijk en Lukaku prioriteit hebben, wil Chelsea meer. The Express meldt dat Kalidou Koulibaly van Napoli voor zeventig miljoen euro mag vertrekken. Hij leek een jaar geleden al op weg naar Chelsea. Daarnaast staat middenvelder Franck Kessié van Atalanta Bergamo hoog op de Londense verlanglijst.

In Manchester is er een ware transferstrijd gaande tussen United en City. Beide clubs hebben zich officieel gemeld voor Benjamin Mendy. De linksback maakt dit seizoen veel indruk bij AS Monaco. Manchester City heeft volgens The Daily Star de beste papieren om de vleugelverdediger binnen te halen.

Ronald Koeman dreigt de komst van Michael Keane mis te lopen. De manager van Everton heeft de verdediger van Burnley bovenaan zijn lijstje staan, maar The Liverpool Echo meldt dat Everton vrijwel kansloos is nu ook Manchester United Burnley heeft benaderd voor Keane.

Manchester United is sowieso druk bezig, want de adviseur van Antoine Griezmann heeft in gesprek met TF1 bevestigd dat de Engelse topclub als enige concrete belangstelling getoond heeft voor de sterspeler van Atlético Madrid. Griezmann moet honderd miljoen euro kosten.

Over naar Italië, waar Stefano Pioli zijn ontslag heeft aangeboden bij de clubleiding van Internazionale. Het bestuur liet de trainer echter weten nog alle vertrouwen in hem te hebben. Pioli, die afgelopen weekend met Inter verloor van Fiorentina, blijft zodoende trainer van Inter. Toch zou de club op de achtergrond al wel bezig zijn met het binnenhalen van een nieuwe coach. Diego Simeone (Atlético Madrid) en Antonio Conte (Chelsea) zijn de droomkandidaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.