Transferdagboek 19/04: Lacazette, Bravo en Bruma

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 19/04: Lacazette, Bravo en Bruma

Zijn de uitspraken van Borussia Dortmund-bestuurders dat Pierre-Emerick Aubameyang deze zomer niet wordt verkocht voor de bühne? Volgens Bild heeft de Champions League-winnaar van 1997 inmiddels een lijst met aanvallers samengesteld die erbij wordt gepakt als de 27-jarige Gabonees toch niet te behouden blijkt. Naar verluidt neemt Alexandre Lacazette daarop de eerste plaats in. De 25-jarige spits van Olympique Lyon heeft al vaak laten doorschemeren toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Aangezien zijn contract in 2019 afloopt, is komende zomer de laatste kans voor de Ligue 1-club om serieus te gaan cashen.

Claudio Bravo heeft van de clubleiding van Manchester City te horen gekregen dat er ook na dit seizoen nog prijs wordt gesteld op zijn diensten, zo heeft The Sun vernomen. Mogelijk moet hij wel de strijd aangaan met Ederson, de huidige keeper van Benfica die in de belangstelling staat van The Sky Blues. De 34-jarige Bravo, die in de zomer van 2016 overkwam van Barcelona, heeft in zijn eerste jaargang in het Etihad Stadium nog weinig kunnen imponeren.

Vorig jaar werd hij in verband gebracht met PSV en nu heeft Tottenham Hotspur hem op de korrel: Armindo Tué Na Bangna, beter bekend als Bruma. De club van Vincent Janssen en Michel Vorm zou een bod van ongeveer vijftien miljoen euro voorbereiden op de 22-jarige vleugelflitser van Galatasaray. De Turkse club spreekt tegen dat er wordt onderhandeld, maar volgens The London Evening Standard is die ontkenning uit Istanbul een veeg teken. Waar rook is, is namelijk vuur. Manager Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur wil sowieso zijn offensieve opties uitbreiden om komend seizoen ook op het Europese front mee te tellen.

De carrière van Marten de Roon ontwikkelt zich sinds zijn vertrek bij SC Heerenveen in sneltreinvaart. Mogelijk maakt de 26-jarige middenvelder van Middlesbrough, die afgelopen zomer overkwam van Atalanta Bergamo, na dit seizoen weer een nieuwe stap. De Roon staat volgens The Sunday People in de belangstelling van Southampton, Watford en Bournemouth, die hem graag in de Premier League willen houden. Boro stevent namelijk als nummer negentien van de ranglijst af op directe degradatie.

John Terry maakte maandag bekend aan het eind van dit seizoen te vertrekken bij Chelsea. De clubicoon kan daarom vanaf heden op zoek naar een nieuwe werkgever. The Daily Star meldt dat Swansea City een poging wil wagen om de 36-jarige verdediger naar Wales te halen. Dat komt niet uit de lucht vallen, aangezien manager Paul Clement in Londen als assistent-trainer al samenwerkte met Terry.

Vervolgt Dries Mertens (29) zijn carrière in Engeland of blijft hij in Napels? Dat is de vraag die op ieders lippen ligt. Waar Manchester United al meerdere malen aan de Belg werd gelinkt, komt nu ook Tottenham Hotspur bovendrijven als potentiële nieuwe bestemming voor de clubtopscorer van Napoli. Het Belgische DH claimt dat de Spurs een groot voordeel hebben ten opzichte van United in de strijd om Mertens omdat ze al zeker zijn van Champions League-kwalificatie. Mocht het tot een transfer komen, dan breidt Tottenham de Belgische enclave, die bestaat uit Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé, nog verder uit.

L'Équipe pakt woensdag uit met groot nieuws. Manchester United heeft de eerste zomerse versterking al binnen, in de vorm van Serge Aurier. De 24-jarige rechtsback is bij Paris Saint-Germain niet verzekerd van een basisplek op zijn positie door de aanwezigheid van de talentvolle Belg Thomas Meunier. Bij The Red Devils moet Aurier gaan concurreren met Antonio Valencia, die al het hele seizoen met succes die positie invult.

Oguzhan Özyakup kan vanaf komende zomer aan de slag in Italië, melden Turkse media. De 24-jarige middenvelder maakt indruk bij de Turkse koploper Besiktas en heeft daarmee de interesse gewekt van AS Roma en Internazionale. De geboren Zaandammer maakte al op vroege leeftijd de overstap van de jeugd van AZ naar Arsenal, waar hij nooit doorbrak. Bij Besiktas kwamen zijn kwaliteiten wel bovendrijven, hetgeen hem al 25 interlands voor Turkije opleverde.

De Italiaanse geruchtenmolen draait sowieso al op volle toeren. Joe Hart heeft het naar zijn zin in Turijn en volgens The Sun komt de doelman, die nu op huurbasis voor Torino speelt, definitief over van Manchester City.

Internazionale is ondertussen druk op zoek naar een trainer die de club weer naar grote hoogte kan brengen. Directeur Clemente Villaverde ontkent tegenover BeIn Sports dat voormalig speler Diego Simeone in beeld zou zijn voor die functie. Volgens Mediaset Premium is AS Monaco-trainer Leonardo Jardim dat wel. Stadgenoot AC Milan wil juist verder met trainer Vincenzo Montella, die volgens La Gazzetta dello Sport al een eerste gesprek achter de rug heeft met het bestuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.