Transferdagboek 22/04: Balotelli, Lacazette en Mbappé

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 22/04: Balotelli, Lacazette en Mbappé

Mario Balotelli staat open voor een overstap naar het Galatasaray van Wesley Sneijder en Nigel de Jong. Volgens het Franse RMC Radio hebben er al gesprekken plaatsgevonden tussen zijn zaakwaarnemer Mino Raiola en het bestuur van de Turkse topclub. Super Mario hervond zijn vorm bij Olympique Nice en was dit seizoen dertien keer trefzeker in Ligue 1. Het contract met de 26-jarige Italiaan loopt deze zomer af en voor Nice is het te prijzig om nog een jaar het salaris van de spits op te hoesten.

Liverpool is in een hevige strijd verwikkeld in de jacht op een ticket voor de Champions League. Als Jürgen Klopp dit voor elkaar krijgt met The Reds dan wil de Duitse manager een flinke kwaliteitsinjectie doorvoeren in zijn selectie. Volgens The Daily Mirror moet Olympique Lyon-spits Alexandre Lacazette de meest in het oog springende aankoop worden. Daarnaast gaat Liverpool proberen middenvelder Naby Keita los te weken bij RB Leipzig. Ook wil Klopp de zestienjarige tienersensatie Ryan Sessegnon overtuigen van een overstap naar Anfield. De vleugelverdediger speelt momenteel bij Fulham.

Volgens het Franse L'Équipe behoort ook een binnenlandse transfer voor Kylian Mbappé ook zeker tot de mogelijkheden. Paris Saint-Germain zou interesse hebben in de jonge Fransman van AS Monaco, maar de Parijzenaren zijn niet bereid meer dan veertig miljoen euro te betalen. Naast PSG zouden ook Bayern München, Chelsea, Manchester City en Real Madrid jagen op de handtekening van de achttienjarige aanvaller. Mbappé scoorde dit seizoen al 22 keer in alle competities. Opvallend is dat de jongeling al vijf keer trefzeker was in de knock-outfase van de Champions League.

Paris Saint-Germain-verdediger Serge Aurier heeft de clubs voor het uitkiezen, althans dat meldt France Football. Eerder werd de 24-jarige rechtsback in verband gebracht met Arsenal en Manchester United, maar ook Barcelona lijkt zich te mengen in de strijd om Ivoriaanse vleugelverdediger. De Catalanen worstelen sinds het vertrek van Dani Alves naar Juventus met de invulling van de rechtsbackpositie. Aleix Vidal komt dit seizoen niet meer in actie door een enkelblessure en Sergi Roberto is van oorsprong een middenvelder. Barcelona zou naar verluidt twintig miljoen euro over hebben voor Aurier.

Serge Aurier in duel met Jérôme Roussillon van Montpellier.
Serge Aurier in duel met Jérôme Roussillon van Montpellier.

Manchester United zet komende zomer in op de komst van Raphaël Varane en Álvaro Morata. Dat is wat The Sun zaterdagochtend schrijft. José Mourinho denkt dat het aantrekken van het duo haalbaar is vanwege de interesse van Real Madrid in David de Gea. United schat de waarde van de 26-jarige doelman op ruim zeventig miljoen euro. Met Morata spelen The Mancunians in op het naderende afscheid van Zlatan Ibrahimovic. Ook Chelsea zou in de race zijn voor de 24-jarige spits, die onlangs nog liet weten graag eens onder Antonio Conte te willen spelen.

Even leek het er afgelopen zomer nog op dat Sergio Ramos naar Old Trafford zou verkassen. Dit seizoen is de aanvoerder echter weer de ware leider van Real, dat met name op de belangrijke momenten op de captain kan rekenen. Dat willen de Madrilenen nu belonen, zo meldt Marca. De inmiddels toch al 31-jarige centrumverdediger krijgt een nieuw vierjarig contract aangeboden. Dat terwijl zijn huidige verbintenis nog tot de zomer van 2020 loopt.

Of de toekomst van Antoine Griezmann in Madrid ligt, blijft de grote vraag. Met Atlético Madrid maakt de Fransman wederom in de eindfase nog altijd kans op Champions League-winst, maar een overstap naar de Premier League lonkt. Volgens The Daily Mail heeft niemand minder dan Pep Guardiola de 26-jarige schaduwspits aangewezen als belangrijkste transferdoelwit voor Manchester City. Er is concurrentie van United.

Actie ondernemen op de transfermarkt lijkt simpelweg noodzaak voor Arsenal, dat in de Premier League alle zeilen bij moet zetten om nog een Champions League-ticket te grijpen. Bij de nummer zes van Engeland lopen de contracten van Mesut Özil en Alexis Sánchez bovendien medio 2018 al af. The Sun weet het zeker: Arda Turan moet de nieuwe spelmaker worden van The Gunners. De dertigjarige reserve van Barcelona moet zo'n 24 miljoen euro kosten. Een deal zou al in de maak zijn.

Als een van de grootste talenten van zijn generatie heeft Youri Tielemans de clubs voor het uitkiezen. Tot grote teleurstelling van onder meer Internazionale heeft de negentienjarige Belg volgens de Italiaanse voetbaljournalist Gianluca Di Marzio zijn keuze gemaakt. Vrijdagavond kwam het tot een akkoord tussen Anderlecht en AS Monaco. Een dag eerder zagen scouts van Inter de middenvelder nog aan het werk op Old Trafford, waar Anderlecht in de kwartfinale van de Europa League met 2-1 verloor van Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.