Transferdagboek 20/04: Hart, Asensio, Lukaku, Wilshere

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 20/04: Hart, Asensio, Lukaku, Wilshere

Jürgen Klopp heeft uitgesloten dat Joe Hart vanaf komend seizoen onder de lat staat op Anfield. Afgelopen woensdag meldde The Sun dat Liverpool en Manchester City dicht bij een overeenkomst zouden zijn over een transfer van rond de 24 miljoen euro. Pep Guardiola had de doelman afgelopen zomer niet nodig en haalde Claudio Bravo van Barcelona, Hart werd vervolgens verhuurd aan het Italiaanse Torino. De Spaanse oefenmeester wil pas aan het einde van een seizoen een beslissing nemen over de Engelse doelman. Hart gaf in maart al aan dat hij niet verwacht ooit nog voor Manchester City in actie te komen. 

Volgens het Spaanse AS zou Liverpool daarentegen wel jagen op de handtekening van Real Madrid-speler Marco Asensio. De club aan de Mersey gaat er alles aan doen om de Spanjaard naar Anfield te halen. Real Madrid denkt er niet aan om het 21-jarige talent te verkopen en zou een bod van vijftig miljoen euro resoluut hebben afgewezen. Asensio bloeit dit seizoen op onder Zinedine Zidane; afgelopen dinsdag maakte hij nog de 4-2 in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München.

Als het aan Jerrel Hasselbaink ligt dan vervangt Romelu Lukaku komend seizoen Diego Costa in de spits van Chelsea. Volgens de Nederlandse oud-spits van The Blues is het een voordeel dat de Belg al ervaring heeft op Stamford Bridge. Everton-trainer Ronald Koeman reageerde tijdens de persconferentie van donderdagmiddag op het gerucht dat er aan de topscorer van de Premier League een prijskaartje van honderd miljoen pond zou hangen. 'Ik houd me daar niet mee bezig. Hij heeft nog een contract voor twee seizoenen. Als iemand geïnteresseerd is, dan zullen ze de club bellen.'

Volgens Arsène Wenger staat een eventuele contractverlenging voor Jack Wilshere compleet los van de blessure die hij afgelopen weekend opliep in het duel met Tottenham Hotspur. De Engelse international wordt momenteel verhuurd door Arsenal aan AFC Bournemouth, maar kan door een beenbreuk dit seizoen niet meer in actie komen. 'Die blessure heeft helemaal niets te maken met een eventuele contractverlenging voor Jack deze zomer', liet de Franse manager optekenen. De 25-jarige middenvelder ligt nog tot de zomer van 2018 vast in het Emirates Stadium.

Kan Ronald Koeman volgend seizoen nog over Romelu Lukaku beschikken?
Kan Ronald Koeman volgend seizoen nog over Romelu Lukaku beschikken?

De naam Zlatan Ibrahimovic gaat rond bij clubs in de Verenigde Staten en China en Los Angeles FC is volgens The Sun de meest daadkrachtige kandidaat om de aanvaller aan te trekken. De in 2014 opgerichte club wil vanaf 2018 meespelen in de MLS en heeft een constructie bedacht om de speler van Manchester United daar onderdeel van te maken. De Amerikanen bieden Ibrahimovic volgens de Engelse krant een jaarsalaris van zes miljoen euro én de mogelijkheid om op huurbasis nog voor United te spelen. Een goede optie voor de Zweed, die naar verluidt graag nog wat wedstrijden in de Premier League wil spelen.

Liverpool doet zijn best om Emre Can binnenboord te houden. Het contract van de middenvelder loopt in de zomer van 2018 af en hij heeft een nieuwe langdurige aanbieding in beraad. Can mag, mede door een blessure van Jordan Henderson, de laatste wedstrijden weer regelmatig opdraven, maar hij is lang niet onomstreden bij coach Jürgen Klopp. De Duitser twijfelt daarom over een langer verblijf bij The Reds en weegt zijn opties af. In de 27 competitiewedstrijden die de Duitser dit seizoen speelde zou hij al de aandacht van Juventus hebben getrokken. (The Guardian)

Douglas Costa zal de situatie van Can herkennen. Hij ontvangt niet het volle vertrouwen van Bayern München-coach Carlo Ancelotti en wordt benaderd door clubs die hem uit zijn lijden willen verlossen. De middenvelder mag naar verluidt voor dertig miljoen euro weg uit Duitsland en volgens The Daily Mail is Tottenham Hotspur bereid om dat bedrag op tafel te leggen. Costa gaf eerder zelf al aan dat hij graag in de Engelse Premier League wil spelen.

Troy Deeney staat mogelijk voor een vertrek bij Watford. De Engelse spits botste eerder deze maand met manager Walter Mazzarri na het verlies van zijn ploeg tegen Tottenham Hotspur en wordt in verband gebracht met clubs als Leicester, West Ham United en Everton. 'Als Watford me wil houden, blijf ik. Anders ga ik net zo makkelijk weg', zei Deeney, die dit seizoen tien competitiegoals maakte, volgens The Daily Star.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.