Transferdagboek 26/01: Hazard, Lacazette en Slimani

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/01: Hazard, Lacazette en Slimani

Everton hoopt zich nog voor het verstrijken van de transferdeadline te versterken met Islam Slimani. De fysiek ijzersterke spits van Sporting Lissabon heeft meerdere aanbiedingen uit Engeland op zak, maar Everton lijkt momenteel het meest concreet, meldt The Daily Mail.

Eden Hazard mag deze maand hoe dan ook niet vertrekken bij Chelsea, maar na afloop van dit seizoen zijn de Londenaren wel bereid om naar aanbiedingen te luisteren. Geïnteresseerde clubs, met name Real Madrid en Paris Saint-Germain worden genoemd, zullen volgens The Sun wel minimaal tachtig miljoen pond moeten betalen. Dat komt neer op bijna 105 miljoen euro.

Newcastle United gaat toch een poging wagen om Alexandre Lacazette los te weken bij Olympique Lyon, meldt The Telegraph. De Franse international gaf in een eerder stadium aan niet heel warm te worden van de belangstelling van Newcastle, maar de Engelse laagvlieger denkt toch een kans te maken omdat Lyon momenteel slechts middenmoter is in de Ligue 1.

Alexandre Lacazette is in beeld bij Newcastle United als nieuwe spits. Ook Chelsea-reserve Loïc Rémy wordt genoemd.
Alexandre Lacazette is in beeld bij Newcastle United als nieuwe spits. Ook Chelsea-reserve Loïc Rémy wordt genoemd.

Een andere spits die nadrukkelijk in de belangstelling van Newcastle United staat, is Loïc Rémy. De Fransman zou zelfs bovenaan het lijstje staan van manager Steve McClaren. The Chronicle meldt echter dat Rémy alleen mag vertrekken bij Chelsea wanneer de Londenaren Alexandre Pato of een andere spits vast weten te leggen.

Paulo Dybala heeft de supporters van Juventus gerustgesteld door tegen Corriere dello Sport te zeggen dat hij niet van plan is om na dit seizoen naar Barcelona te vertrekken. Scouts van de Spaanse topclub houden de 22-jarige Argentijn nauwlettend in de gaten. 'De fans hoeven zich geen zorgen te maken over Barcelona. Ik ben hier gelukkig en speel hier pas zes maanden. Ik denk helemaal niet aan een vertrek. Ik ben gelukkiger dan ooit.'

Bayern München heeft volgens de Italiaanse sportjournalist Tancredi Palmeri contact opgenomen met het management van Shkodran Mustafi. De 23-jarige Duitse international speelt momenteel voor Valencia, waar hij een vaste waarde is in het hart van de defensie. Mustafi, die nog nooit in de Bundesliga speelde, ligt tot medio 2019 vast bij Los Che.

Real Madrid, Manchester City, Manchester United en Paris Saint-Germain, zomaar wat clubs die in het geruchtencircuit al gelinkt werden aan Neymar. Barcelona-trainer Luis Enrique verwacht echter dat de Braziliaanse linkerspits zijn contract in Catalonië gaat verlengen. 'Ik denk het wel', zei de coach dinsdag tijdens een persmoment. Barça praat al maanden met Neymar over een nieuwe verbintenis.

Neymar wordt regelmatig in verband gebracht met een transfer, maar het lijkt er sterk op dat de Braziliaan zijn club Barcelona trouw blijft.
Neymar wordt regelmatig in verband gebracht met een transfer, maar het lijkt er sterk op dat de Braziliaan zijn club Barcelona trouw blijft.

VfL Wolfsburg heeft zonder succes een bod van 27 miljoen euro uitgebracht op Breel Embolo, meldt Kicker. De pas achttienjarige spits van FC Basel geldt als één van de grotere talenten van Europa en wordt met grote regelmaat in verband gebracht met een transfer. Basel is echter pas op zijn vroegst na dit seizoen bereid om met clubs te onderhandelen over de Zwitser, wiens roots in Kameroen liggen.

Een terugkeer van Mario Balotelli op de Engelse velden lijkt toch niet zo dichtbij als maandag werd voorgespiegeld door Italiaanse media. West Bromwich Albion heeft helemaal geen trek om het enfant terrible op huurbasis over te nemen van AC Milan, zo achterhaalde The Express & Star na geruchten over een dergelijke deal.

Voor nog een transfer die in de koelkast is beland gaan we naar Duitsland. Yunus Malli had de concrete interesse van Borussia Dortmund gewekt. Het leek allemaal in kannen en kruiken, met een contract tot medio 2019 en een jaarsalaris van drie miljoen euro. Maar de 23-jarige aanvallende middenvelder blijft waar hij zit. FSV Mainz 05 heeft volgens Bild namelijk het bod van dertien miljoen euro van de hand gewezen, op sportieve gronden overigens.

Borussia Dortmund hoopt in Madrid meer succes te hebben. De Duitse club heeft namelijk een oogje laten vallen op Oliver Torres, de 21-jarige aanvallende middenvelder van Atlético. AS Roma is ook in de markt voor de jeugdinternational, die in dit kalenderjaar nog niet tot de wedstrijdselectie behoorde maar dit seizoen wel al 23 keer in actie kwam voor Atlético.

Bij de pogingen Andrija Zivkovic voor zich te winnen hoeft Borussia Dortmund geen zich zorgen te maken over de concurrentie van Real Madrid. 'Het is een van de grootste clubs ter wereld, maar ik heb het afgewezen', zegt vader Jovica Zivkovic. 'Niemand mag het leven van een kind verpesten en hem gebruiken als speelbal.' Kortom, met het plan de negentienjarige Zivkovic over te nemen van Partizan Belgrado en hem dan te verhuren, heeft Real zijn eigen glazen ingegooid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.