Transferdagboek 21/01: Bendtner, Neuer en Ronaldinho

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/01: Bendtner, Neuer en Ronaldinho

Na vierenhalf jaar Bayern München denkt Manuel Neuer voorzichtig aan een vertrek. De 29-jarige doelman heeft nog een contract tot medio 2019 met Der Rekordmeister, maar weet niet of hij zijn club daarna trouw blijft. 'Ik voel me hier uitstekend, maar ik kan niet uitsluiten dat ik op een dag iets anders wil', aldus Neuer, die in zijn loopbaan alles won wat er te winnen valt, tegenover Der Westen. Met Bayern werd hij drie keer kampioen en won hij de Champions League, het WK voor clubs en twee keer de DFB-Pokal. In de zomer van 2014 kroonde hij zich met Duitsland tot wereldkampioen.

De loopbaan van Ronaldinho zit er nog niet op. De 35-jarige Braziliaanse dribbelaar hoopt althans in 2016 nog een nieuwe club te vinden. 'Ik wil de draad weer oppakken, maar op dit moment geniet ik er nog van om de wereld rond te reizen. Dit kalenderjaar heeft echter nog veel te bieden. Na carnaval neem ik een besluit', aldus de 97-voudig international (33 doelpunten). Ronaldinho zit zonder club na zijn vertrek bij Fluminense eind september. De tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar speelde eerder voor onder meer Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milan.

Nicklas Bendtner keert mogelijk terug in de Premier League. De voormalige Arsenal-spits, nu in dienst van VfL Wolfsburg, staat op het verlanglijstje van Crystal Palace. Toch lijkt manager Alan Pardew niet heel gretig om de Deen naar Selhurst Park te halen. 'Bendtner is beschikbaar, maar er zijn ook andere opties die we overwegen', zegt de Engelsman in The Guardian.  Het is de vraag of Wolfsburg de aanvaller wil laten gaan voordat er een nieuwe spits is aangetrokken. De mogelijkheden zijn op dit moment namelijk beperkt voor trainer Dieter Hecking, die de geblesseerde Bas Dost zo'n twee maanden moet missen.

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone wil volgens Spaanse media graag Kevin Kampl aan zijn vechtmachine toevoegen. De Sloveen, die de verwachtingen bij Borussia Dortmund niet waar wist te maken, staat onder contract bij Bayer Leverkusen en dat blijft ondanks de interesse uit Madrid ook zo, althans dat zegt sportief directeur Rudi Völler tegen Bild. 'We laten niemand vertrekken. Er is geen probleem, want Kevin is erg blij met ons en wij zijn dat ook met hem. We kunnen hem niet missen.'

Marco van Ginkel krijgt er bij Stoke City wellicht een concurrent bij. L'Equipe schrijft dat The Potters een bod voorbereiden op FC Porto-middenvelder Giannelli Imbula. De 23-jarige Fransman kwam afgelopen zomer voor twintig miljoen euro over van Olympique Marseille, maar wist in Portugal nog niet veel indruk te maken. De voormalige jeugdinternational hoopt zich met het oog op het naderende EK elders in de kijker te spelen voor het nationale elftal.

Liverpool hoopt nog een grote slag te slaan op de transfermarkt. Volgens de BBC hebben The Reds een bod van 33 miljoen euro uitgebracht op Alex Teixeira, aanvaller van Shakhtar Donetsk. Die club verlangt echter vijftig miljoen euro voor de 26-jarige dribbelaar, die sinds 2010 in Oekraïne speelt en eerder uitkwam voor Dinamo Kiev.

Het begint er steeds meer op te lijken dat Fernando Torres komende zomer bij Atlético Madrid vertrekt. Als de Rojiblancos de van AC Milan gehuurde spits permanent willen vastleggen moet het vanwege het transferverbod dat vanaf komende zomer ingaat deze maand gebeuren. Haast lijkt Atlético echter niet te maken met plannen voor Torres, die een reserverol vervult. Wanhopen hoeft El Niño niet, want zijn zaakwaarnemer schermt met aanbiedingen van een achttal clubs.

Villarreal staat volgens ESPN op het punt om Giuseppe Rossi terug te halen. De Italiaanse spits speelde van 2007 tot 2011 al in Estadio El Madrigal, voordat hij naar zijn huidige club Fiorentina vertrok. Hersteld van al zijn knieproblemen komt Rossi nauwelijks nog aan de bak in Florence, maar met het oog op het EK hoopt hij snel weer aan voetballen toe te komen. Als Villarreal de aanvaller van 28 inlijft, wordt hij eerst een halfjaar op huurbasis gestald bij Levante.

Villarreal houdt tevens de situatie van Pedro (foto) bij Chelsea goed in de gaten. De Londenaren kaapten de Spaanse buitenspeler afgelopen zomer nog voor 27 miljoen euro voor de neus van Manchester United weg, maar de Spanjaard is ongelukkig op Stamford Bridge. Barcelona wil hem naar verluidt niet terug en manager Guus Hiddink wil hem gezien het aantal blessures niet laten gaan. Volgens Daily Star kan de situatie veranderen als Chelsea de transfer van Pato afrondt. Ook Valencia ligt op de loer voor Pedro.

Aston Villa moet er flink aan trekken om van de laatste plaats in de Premier League af te komen en daarom zou manager Rémi Garde graag nog wat extra spierballen aan zijn selectie toevoegen. Nemanja Vidic, achtenhalf jaar rots in de branding bij Manchester United, geldt daarbij als een belangrijke kandidaat. The Sun weet dat Villa de 34-jarige Serviër tot het eind van het seizoen wil vastleggen. Er hoeft geen transfersom voor hem te worden betaald, omdat zijn contract met Internazionale onlangs ontbonden is.

Jiangsu Suning FC wordt gelinkt aan de ene na de andere speler, maar vooralsnog is het de Chinese club niet gelukt een paar mooie namen uit de Serie A te plukken. Na Luiz Adriano kunnen volgens La Gazzetta Dello Sport ook Gervinho en Fredy Guarín nu fluiten naar een lucratief dienstverband in Azië. Ook PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury staat op het verlanglijstje van de club, waar voormalig Roemeens international Dan Petrescu trainer is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.