Transferdagboek 22/01: Neymar, Sané en Lewandowski

Reacties

Op 1 januari 2016 is de transfermarkt weer open gegaan en het zijn de geruchten die het nieuws regeren. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 22/01: Neymar, Sané en Lewandowski

Volgens de Italiaanse voetbaljournalist Tancredi Palmeri, onder meer werkzaam voor La Gazzetta dello Sport en beIN Sports, is het steeds aannemelijker dat Neymar naar Manchester United vertrekt. 'Hij is de koning van Brazilië, maar realiseert zich dat hij nooit de koning van Barcelona gaat worden. Dat terwijl iemand van zijn allure de koning moet zijn.' Volgens Palmeri hebben The Mancunians de Braziliaanse Barcelona-aanvaller duidelijk gemaakt dat de interesse serieus is. 'Manchester United heeft Neymar verteld dat ze klaar zijn om alle transfer- en salarisrecords te breken om hem te kunnen halen.'

Een mogelijke opvolger van Neymar is Leroy Sané, althans als het aan Schalke 04-trainer André Breitenreiter ligt. De coach adviseert zijn pupil naar Spanje te vertrekken na zijn periode bij Die Königsblauen. 'Toen ik nog voetballer was, droomde ik ook van het spelen bij clubs als Barcelona en Real Madrid. Hij moet beslissen of een overstap op dit moment verstandig is. Hij is in goede handen bij Schalke 04, waar hij zich nog kan ontwikkelen', aldus Breitenreiter tegen Marca.

Het hangt al een tijdje in de lucht, maar lijkt er nu echt van te komen. Volgens Italiaanse media staat Stephan El Shaarawy (23) op het punt zijn overgang naar AS Roma af te ronden. De Italiaanse international wordt mogelijk later vandaag al medisch gekeurd. El Shaarawy komt over van AC Milan, dat hem uitleende aan AS Monaco. Die club liet echter aan de Rossoneri weten niet met de technicus verder te willen.

Nu de jaren bij Zlatan Ibrahimovic beginnen te tellen, oriënteert Paris Saint-Germain zich op een opvolger van de Zweedse superspits. Volgens L'Equipe gaat de Franse topclub alles op alles zetten om Robert Lewandowski in te lijven. PSG zou bereid zijn honderd miljoen euro neer te tellen voor de Lewy, die onlangs toegaf 'gevleid' te zijn door de interesse vanuit Parijs.

Arsenal heeft het grootste talent van Portugal op het oog. Volgens media uit het Zuid-Europese land volgt de Engelse topclub Gonçalo Guedes, een negentienjarige aanvaller van Benfica die wordt vergeleken met Cristiano Ronaldo. Guedes (foto onder) is dit seizoen doorgebroken in de hoofdmacht van Benfica en kwam in zestien duels tot drie doelpunten.

Bereidt Manchester United zich voor op een zomers vertrek van Louis van Gaal? Enkele Engelse kranten schreven eerder deze week al dat de Nederlander vanwege de grote druk die bij de baan komt kijken zou overwegen na dit seizoen te vertrekken van Old Trafford.

Nu heeft United die geruchten van een impuls voorzien. France Football weet namelijk zeker dat een delegatie van de Engelse topclub deze week een ontmoeting heeft gehad met Pep Guardiola, die al heeft aangekondigd dat hij na dit seizoen vertrekt bij Bayern München en in Engeland aan de slag wil. Overigens heeft Manchester United de ontmoeting met Guardiola ontkend tegenover de BBC.

In Spanje wordt volop gespeculeerd over een mogelijk vertrek van Nacho bij Real Madrid. AS Roma heeft naar verluidt een bod uitgebracht op de multifunctionele verdediger, maar er zijn ook diverse clubs uit de Premier League voor hem in de markt. Arsenal en Chelsea zouden de komst van de 26-jarige mandekker wel zien zitten.

Manchester United werd maandenlang gelinkt aan Felipe Anderson van Lazio, maar ziet waarschijnlijk af van de Braziliaan. De vraagprijs van de Italianen en vormcrisis waar de dribbelaar mee kampt zijn de belangrijkste redenen voor die beslissing. Dat is goed nieuws voor Memphis Depay, die daarmee een extra concurrent bespaard blijft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.