Transferdagboek 23/05: Casillas, Bakayoko, Isco en Defoe

Reacties

Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 23/05: Casillas, Bakayoko, Isco en Defoe

Ondanks een doorlopend contract tot halverwege 2018 zou Iker Casillas mogen vertrekken bij FC Porto, zo meldt de Spaanse krant AS. De 36-jarige doelverdediger kan naar verluidt rekenen op interesse vanuit Turkije en China, terwijl ook Liverpool een lijntje heeft uitgegooid. Sterker nog: Casillas zou zijn handtekening al hebben gezet onder een voorcontract met de nummer vier van de Premier League.

Wordt Tiemoué Bakayoko de eerste sterkhouder die AS Monaco gaat verlaten? De 22-jarige defensieve middenvelder staat volgens The Daily Mail in de belangstelling van Chelsea, dat bereid is ongeveer vijftig miljoen euro neer te tellen. Als de Premier League-kampioen Bakayoko aantrekt, is de kans groot dat Nemanja Matic vertrekt. Onder meer Manchester United is geïnteresseerd in de 28-jarige controleur uit Servië.

West Ham United onderneemt komende zomer een poging om Michy Batshuayi te huren van Chelsea, zo weet ESPN. De 23-jarige aanvaller wil volgend seizoen koste wat kost wekelijks aan speeltijd toekomen, hetgeen deze jaargang niet mogelijk was. Het is de vraag of Chelsea zaken wil doen met West Ham United, aangezien Batshuayi in de slotfase van het seizoen veelvuldig scoorde, waaronder in de kampioenswedstrijd tegen West Bromwich Albion.

In Italië weten ze zeker dat hij op weg is naar Internazionale, maar Pepe zelf weigert dat te bevestigen. 'We hebben een Champions League-finale voor de deur staan. Het zou van weinig respect getuigen om nu over mijn toekomst te praten', aldus de Portugees, die volgens diverse Spaanse media bereid is lang te wachten op een eventuele aanbieding van Real om zijn aflopende contract te verlengen.

Clubs hoeven komende zomer niet de moeite te nemen om zich te melden voor Isco. De middenvelder speelt volgend seizoen hoe dan ook voor Real Madrid. 'Aanvankelijk was de situatie moeilijk, maar nu ben ik hier zeer gelukkig. Ik ga nergens heen', aldus Isco, die in verband gebracht werd met Juventus, Chelsea, Manchester United en Manchester City.

Gaël Clichy is bezig aan zijn laatste weken in dienst van Manchester City. De Franse linksback ziet zijn aflopende contract niet verlengd worden, bevestigde hij tijdens een supportersbijeenkomst. Clichy kreeg de vraag of Joe Hart volgend seizoen terugkeert bij City. 'Ik weet niet of hij terugkomt, ik weet wel dat ik hier volgend seizoen niet meer ben.'

AFC Bournemouth houdt Jermain Defoe in de Premier League. De spits degradeerde met Sunderland naar het Championship, maar kan door een clausule in zijn contract transfervrij vertrekken. Sky Sports meldt dat Defoe inmiddels vergevorderde onderhandelingen voert met Bournemouth. Een akkoord wordt binnen twee weken verwacht.

Hij bedankte vriendelijk voor het aanbod om bondscoach van Nederland te worden en nu lonkt de Premier League voor Roger Schmidt. Watford ziet de Duitser namelijk als de ideale opvolger voor Walter Mazzarri. Volgens The Independent heeft Schmidt reeds laten doorschemeren open te staan voor een dienstverband bij de Engelse club.

Ook in Italië is er nieuws op trainersvlak. Nadat Antonio Conte (Chelsea) en Diego Simeone (Atlético Madrid) lieten weten geen interesse te hebben in de trainersvacature bij Internazionale, hebben de Milanezen zich gemeld bij Luciano Spalletti. De huidige coach van AS Roma kan nog deze week een aanbieding verwachten. Roma heeft met Eusebio Di Francesco (Sassuolo) al een opvolger op het oog.

We sluiten af met Pierre-Emerick Aubameyang, die op korte termijn met duidelijkheid over zijn toekomst komt. 'Ik hak volgende week de knoop door', zei de spits van Borussia Dortmund, die zich eerst wil richten op de bekerfinale tegen Eintracht Frankfurt. Aubameyang heeft aanbiedingen op zak van Paris Saint-Germain en het Chinese Tianjin Quanjian.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.