Transferdagboek 21/05: Aubameyang, Niang, Schmeichel en Koulibaly

Reacties

Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 21/05: Aubameyang, Niang, Schmeichel en Koulibaly

De geruchten over de toekomst van Pierre-Emerick Aubameyang zijn zo goed als voorbij. Aan Bild liet de Gabonese spits weten dat hij volgende week zijn beslissing naar buiten brengt. De aanvaller veroverde zaterdagmiddag de topscorerstitel in Duitsland door één treffer meer te maken dan Bayern München-spits Robert Lewandowski. De razendsnelle aanvaller van BVB staat in de nadrukkelijke belangstelling van het Chinese Tianjin Quanjian FC. Volgens L'Équipe wil de club van trainer Fabio Cannavaro hem de best betaalde speler van de wereld maken.

Liverpool en Chelsea zijn in de race voor Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly. De Senegalese international tekende in 2014 in Napels en maakt sindsdien een uitstekende indruk in de Serie A. Volgens het Italiaanse Calciomercato hebben de twee Engelse grootmachten de beste papieren om de 25-jarige verdediger in te lijven. The Blues willen een verjongingskuur in de defensie doorvoeren. Bovendien nam John Terry zondag afscheid van Stamford Bridge.

Everton wil zich komend seizoen versterken met Leicester City-doelman Kasper Schmeichel. Volgens The Mail on Sunday zijn The Toffees geschrokken van de prijs die Sunderland vraagt voor doelman Jordan Pickford, die in eerste instantie het doelwit was van Ronald Koeman. De dertigjarige Deen staat volgens de Engelse krant ook in de belangstelling van Manchester City. Pep Guardiola ziet in hem een goede stand-in voor Claudio Bravo. Willy Caballero verlaat het Etihad Stadium na dit seizoen.

M'Baye Niang heeft aan Watford laten weten dat hij graag een einde maakt aan zijn verblijf in Engeland. De Fransman werd in januari gehuurd van AC Milan. The Hornets zagen een definitieve overname wel zitten, maar volgens Sky Sports ziet de spits hiervan af. Niang is teleurgesteld dat de club aan het einde van het seizoen afscheid neemt van trainer Walter Mazzarri. De 22-jarige aanvaller keert in eerste instantie terug naar Milaan, maar naar alle waarschijnlijkheid ligt zijn toekomst ergens buiten de Italiaanse modestad. Eerder werd hij al verhuurd aan Montpellier en Genoa.

Dan een opvallend bericht uit The Sun. José Mourinho zou zijn zinnen hebben gezet op een hereniging met Nemanja Matic, die onder de Portugees uitgroeide tot een belangrijke speler voor Chelsea. Nu wil The Special One de voormalige middenvelder van Vitesse naar Old Trafford halen. De 28-jarige Serviër zou zo'n veertig miljoen euro moeten kosten.

Chelsea is ondertussen ook druk bij de zoektocht naar versterking. Met name het verbeteren van de opties voor de rechterflank lijkt daarbij prioriteit te hebben. Victor Moses moet mogelijk de concurrentiestrijd aan met Kyle Walker. Laatstgenoemde heeft de interesse gewekt van de landskampioen en Manchester City. De 26-jarige Walker heeft in de laatste weken van het seizoen bij Tottenham Hotspur zijn plaats regelmatig af moeten staan aan Kieran Trippier. The Daily Mirror schrijft dat Spurs ook niet onwelwillend tegenover een vertrek van de Engels international staat, maar dan wel ruim 45 miljoen euro wil incasseren.

Er is deze zondag witte rook uit Madrid, op de dag dat De Koninklijke kampioen kan worden. AS meldt dat de transfer van Vinícius Júnior naar Real Madrid helemaal rond is. De nog maar zestienjarige Braziliaan komt in de zomer van 2018 voor liefst 45 miljoen euro over van Flamengo. De clubs maken de deal dinsdag publiekelijk. Overigens speelde de jonge aanvaller afgelopen zaterdag pas zijn tweede wedstrijd in de Braziliaanse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.