Transferdagboek 18/05: Dolberg, De Ligt, Aké en Maldini

Reacties

Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 18/05: Dolberg, De Ligt, Aké en Maldini

RB Leipzig gaat volgend seizoen voor het eerst de Champions League in, maar de Duitse stuntploeg gaat niet afwijken van de ingeslagen route. Met aanstormend talent hoopt Leipzig ook in Europa hoge ogen te gooien, de blik wordt voor de zomerse transferperiode gericht op Ajax. Volgens Bild is de huidige nummer twee van de Bundesliga namelijk geïnteresseerd in Kasper Dolberg, Matthijs de Ligt, Amin Younes en Bertrand Traoré. Eerstgenoemde is volgens het medium een te dure optie voor Leipzig, maar de andere spelers kunnen een belletje vanuit Duitsland verwachten.

In 2015 promoveerde AFC Bournemouth naar de Premier League en in 2017 kan de club met een flinke dosis geluk achtste worden in Engeland. Om voort te borduren op het huidige succes is Bournemouth druk bezig voor het volgende seizoen. De ploeg wil volgens The Guardian dertig miljoen euro neertellen voor Chelsea-spelers Nathan Aké en Asmir Begovic. Aké speelde de eerste seizoenshelft al met veel succes voor The Cherries. Begovic is tweede keuze onder de lat bij Chelsea, achter de onomstreden Thibaut Courtois.

AC Milan-legende Paolo Maldini moet na het beëindigen van zijn spelersloopbaan nog beginnen aan zijn eerste baan in de voetballerij, Paris Saint-Germain biedt hem deze kans. Na meerdere gesprekken is de voormalig mandekker er echter nog niet uit met de Franse grootmacht, zo stelt hij tegenover RMC. 'We hebben veel gepraat met Nasser (clubpresident Nasser Al-Khelaïfi, red.), ik ben naar een aantal duels gegaan voor gesprekken met hem. We zijn alleen nog niet met een voorstel gekomen.' Maldini weigerde vorig jaar nog een functie bij AC Milan, hij is tegenwoordig mede-eigenaar van de Amerikaanse club Miami FC.

Topclubs in Engeland hoeven niet te rekenen op Wilfied Zaha. De aanvaller van Crystal Palace stond in de nadrukkelijke belangstelling van Tottenham Hotspur en in mindere mate van Arsenal en Manchester City. De voormalig speler van Manchester United, die met zeven goals zijn productiefste seizoen in de Premier League beleefde, heeft volgens The Guardian echter aangegeven dat hij zijn contract bij Crystal Palace wil verlengen. Niet geheel onlogisch, als de geruchten over een weeksalaris van 128 duizend euro kloppen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.