Transferdagboek 20/05: Mbappé, De Vrij en Iheanacho

Reacties

Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 20/05: Mbappé, De Vrij en Iheanacho

In Italië was Radja Nainggolan vanavond ineens hoofdrolspeler in de geruchtenrubrieken. De middenvelder moest in het uitduel met Chievo immers op de bank starten. Volgens diverse Italiaanse media zou dat zijn vanwege een botsing met de clubleiding. De Belg zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Manchester United, maar de Romeinse club zou daar niet zomaar aan meewerken. En die houding zou tot boosheid bij de middenvelder geleid hebben.

AS Monaco is op zijn beurt niet van plan om supertalent Kylian Mbappé deze zomer te laten gaan. Volgens vice-president Vadim Vasilyev is het supertalent ook niet voor honderd miljoen euro te koop. 'We willen hem nog minimaal één seizoen behouden', verklaarde Vasilyev tegenover Maxifoot. 'Op deze manier kan hij zijn formidabele ontwikkeling doorzetten en ons helpen om nog groter te dromen.' Mbappé maakte dit seizoen vijftien treffers in de Ligue 1, ook scoorde de achttienjarige Fransman zes keer in de Champions League. Hierdoor staat hij in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid en andere Europese topclubs.

Volgens Lazio-trainer Simone Inzaghi is het van groot belang dat sterkhouders als Keita Baldé, Lucas Biglia en Stefan de Vrij niet vertrekken. 'We moeten onze beste spelers zien te behouden', vertelde de Italiaan op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Internazionale. 'In het tweede seizoen verwachten mensen verbetering en daarvoor hoop ik de beste spelers binnenboord te houden.' Daarnaast hoopt de Lazio-trainer nog verschillende versterkingen aan zijn selectie toe te voegen. De Vrij staat in de belangstelling van Manchester United, AC Milan en Internazionale. 

Everton en West Ham United zijn geïnteresseerd in Manchester City-aanvaller Kelechi Iheanacho. Volgens ESPN is de Nigeriaanse aanvaller klaar om het Etihad Stadium te verlaten, nadat hij dit seizoen minder voorkomt in de plannen van Pep Guardiola dan hem lief is. In het huidige Premier League-seizoen wist de rappe aanvaller vier keer te scoren in negentien duels. In de Champions League maakte hij twee treffers in drie wedstrijden.

Werder Bremen-speler Max Kruse staat in de nadrukkelijk belangstelling van het Chinese Tianjin Quanjian FC, althans dat meldt Bild. De club wordt getraind door de Italiaan Fabio Cannavaro. Volgens de Duitse krant heeft de club al een bod uitgebracht op de international. De 29-jarige Duitser maakte dit seizoen vijftien Bundesliga-treffers.

Bayern wil naar verluidt alleen meewerken als het een waardig vervanger vindt voor Ribéry. En die luistert naar de naam Alexis Sánchez. De Chileense aanvaller heeft zijn in 2018 aflopende contract nog altijd niet verlengd. Hoewel Arsène Wenger blijft benadrukken dat Sánchez het prima naar zijn zin heeft bij Arsenal, blijven de berichten over een vertrek elkaar opvolgen. Bayern is echter niet de enige die de voormalig Barcelona-speler wil vastleggen. Ook Chelsea staat volgens The Independent te trappelen. De vraag is of Wenger de concurrent sterker wil maken.

Ronald Koeman moet met lede ogen toezien hoe Ross Barkley komende zomer vertrekt als hij zijn contract inderdaad niet verlengt. Tottenham Hotspur werd gezien als mogelijke bestemming, maar manager Mauricio Pochettino is volgens The Daily Mail van gedachten veranderd. De Argentijn zou de goedkopere Gylfi Sigurdsson willen terughalen van Swansea City. De vrijetrappenspecialist uit IJsland vertrok in 2014 bij Spurs, maar kan voor dertig miljoen euro terugkeren. Dat is een stuk minder dan de bijna zestig miljoen die Everton voor Barkley vraagt.

De grootmachten uit Manchester zijn zoals altijd ook weer goed voor een aantal sappige geruchten. Zo wil Pep Guardiola volgens The Sun negentig miljoen euro uittrekken voor het Sporting-controleur William Carvalho en aanvaller Gelson Martins, terwijl de tabloid ook stelt dat AS Monaco-middenvelder Fabinho dicht bij een transfer naar Manchester City is. The Citizens hadden Benfica-doelman Éderson al langer op de korrel, maar krijgt volgens The Daily Mirror nu concurrentie van Manchester United.

Ricardo Rodriguez leek ook voorbestemd voor een transfer naar Premier League, maar het lijkt er steeds meer op dat AC Milan ervandoor gaat met de Zwitserse linksback van VfL Wolfsburg. Een delegatie van de Rossoneri reist volgens Italiaanse media deze week naar Duitsland om de transfer ter waarde van achttien miljoen euro af te ronden. Milan zou dan ook meteen willen informeren naar Luiz Gustavo. De Braziliaanse controleur wordt al tijden in verband gebracht met een transfer. Zijn contract loopt volgend jaar af.

Wordt het gevleugelde Bayern-duo Robbery komende zomer na jarenlange samenwerking van elkaar gescheiden? Volgens geruchten uit Frankrijk is dat een realistisch scenario. Franck Ribéry zou wel oren hebben naar een terugkeer naar Olympique Marseille, dat hij tien jaar geleden verruilde voor Bayern München. De 34-jarige Fransman zit onder de nieuwe trainer Carlo Ancelotti niet helemaal lekker in zijn vel en speelt volgens voorzitter Uli Hoeness vaak met de gedachte te vertrekken. Marseille zou de clubleiding daarom al hebben gepolst over een transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.